GuidePedia

0


ANF Hewler        (μτφ. Κριστιάν)

Νέα κυβέρνηση ορκίστηκε σήμερα στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια του Κουρδιστάν 9 μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές καθώς δεν είχαν καρποφορήσει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων. Η απειλή του ΙΚΙΛ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε) ένωσε τα μυαλά και η κυβέρνηση που σχηματίστηκε κήρυξε αμέσως γενική επιστράτευση στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Εννέα μήνες μετά τις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013 στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια του Κουρδιστάν σχηματίστηκε μια νέα κουρδική κυβέρνηση στο νέο χαοτικό περιβάλλον στο Ιράκ. Το KDP του Μασούντ Μπαρζανί έλαβε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, το Κίνημα Gorran (Αλλαγή) ήταν δεύτερο και το PUK του προέδρου του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί ήταν τρίτο.

Οι 24 μέλη της νέας κυβέρνησης ορκίστηκαν σήμερα στο κουρδικό κοινοβούλιο στην Ερμπίλ. Ο πρωθυπουργός είναι ο Nechirvan Μπαρζανί και ο αναπληρωτής του Qubad Ταλαμπανί, γιος του Ιρακινού προέδρου. Το Υπουργείο των υποθέσεων Πεσμαργκα δόθηκε στο Κίνημα Gorran. Τα ισλαμικά κόμματα Komel και Yekgito πήραν επίσης υπουργεία.

Ο Nechirvan Μπαρζανί μίλησε μετά την τελετή ορκωμοσίας, υποσχόμενος ότι η νέα κυβέρνηση θα λειτουργήσει με διαφάνεια και θα βασίζεται στην αυτονομία. Ο Μπαρζανί πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσουν όλοι να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας των μαχητών Πεσμαργκά.

Επιστράτευση

Η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε σε μια περίοδο όπου το ΙΚΙΛ έχει πάρει τον έλεγχο μιας ευρύτερης περιοχής. Μετά τη κατάληψη της πόλης Μοσούλης στις 10 Ιουνίου, το ΙΚΙΛ κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις στις περιοχές της Νινόβη, Salahaddin και Diyala χωρίς μάχη, καθώς ο ιρακινός στρατός τράπηκε σε φυγή. Οι συμμορίες του ΙΚΙΛ έχουν πραγματοποιήσει μαζικές εκτελέσεις, καθώς η προέλαση τους προς τη Βαγδάτη έχει επιβραδυνθεί. Επίσης έχουν εντατικοποιηθεί οι συγκρούσεις στα σύνορα της περιοχής του Κουρδιστάν.

Σε απάντηση σε αυτή την απειλή προς το Νότιο Κουρδιστάν, η νέα κυβέρνηση έχει κηρύξει γενική επιστράτευση. Ο κόσμος υπογράφει τη κατάταξη του για να πάρει τα όπλα.

Ο Μασούντ Μπαρζανί, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας του Κουρδιστάν, ζήτησε από τους πολίτες να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τους Πεσμαργκά. Δήλωσε:

«Ό καθένας μας πρέπει να υποστηρίξει τις δυνάμεις Πεσμαργκά και τις δυνάμεις asayish (δημόσια ασφάλεια), προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών και να προστατευτούν τα κεκτημένα του λαού του Κουρδιστάν».

Η Ερμπίλ (Hewler) υπό την απειλή του ΙΚΙΛ

Η ζωή στην Αρμπίλ έχει αρχίσει να επηρεαστεί αρνητικά από την απειλή του ΙΚΙΛ. Η τιμή της βενζίνης έχει τριπλασιαστεί και οι τιμές των τροφίμων έχουν επίσης αυξηθεί στο Κιρκούκ και σε άλλες περιοχές. Το Κουρδιστάν αντιμετωπίζει επίσης μια τεράστια εισροή προσφύγων, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που φτάνουν στην Αρμπίλ και Duhok από τη Μοσούλη.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top