GuidePedia

0

Είναι να απορεί κανείς με τα μυαλά που κουβαλάνε ορισμένοι στην κυβέρνηση και το πόσο εύκολα εκτίθενται σε πράγματα που θα έπρεπε να διασφαλίζονται με στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.
Ο λόγος για τον απίθανο γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο, εξ απορρήτων σε μια σειρά – τουλάχιστον – ζητημάτων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βάλθηκε να αποδείξει ότι η γνωστή παροιμία για το «έξυπνο πουλί», αληθεύει μέχρις κεραίας… πέραν του πολιτικού ζητήματος που αφορά τόσο σε όσα φέρεται να έχει πει για τον… εργοδότη του, τον πρωθυπουργό, όσο και για τα περί ανάμιξης πολιτικής στα θέματα της Δικαιοσύνης. Και δυστυχώς, όλα είναι κατά δήλωση, άρα εάν πρόκειται για λάσπη ή για πολιτικούς ελιγμούς, το αποτέλεσμα είναι ίδιο.
Προφανώς θα φύγει από την κυβέρνηση μετά από το ατόπημα στο οποίο προέβη, η ζημιά όμως που έχει κάνει στην κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλη και αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται, ότι η απουσία κουλτούρας στα θέματα ασφαλείας για την οποία έχουμε τόσο πολλές φορές αναφερθεί, ξεκινά από το ατομικό επίπεδο και πάει από το συλλογικό στο θεσμικό…

Η κυβέρνηση, αν δεν το έχουν καταλάβει κάποια «αστέρια» (λίγες είναι οι εξαιρέσεις), έχει βάλει πλώρη για να αναδείξει τη Χρυσή Αυγή στο AKP (το κόμμα του Ερντογάν) της Ελλάδας, υπό την έννοια της διατήρησης συμπαγούς εκλογικής βάσης (αν όχι της διεύρυνσής της) παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που έχει δεχθεί, χωρίς να παίρνουμε θέση καν στα περί εγκληματικής δραστηριότητας.
Διότι όταν τους έλεγαν οι πιο ψύχραιμοι ότι δεν είναι δυνατόν ακόμα και οι ναζιστικές μπουρδολογίες αντιμετωπίζονται πολιτικά, αυτοί προέβησαν σε μια ακόμη παρανόηση. Συνήγαγαν, ότι αφού δεν είναι δυνατόν 10-20% των Ελλήνων να έγιναν ξαφνικά ναζιστές, με την ποινική δίωξη θα κατορθώσουν να τους επαναπατρίσουν εκλογικά.
Αποδεικνύεται όμως εκ των πραγμάτων, ότι η λογική της υποστήριξης της Χρυσής Αυγής είναι πολύ πιο πολύπλοκη και αυτό που αποκαλείται ως «ψήφος διαμαρτυρίας», πλησιάζει επικίνδυνα την περιοχή του «γαία πυρί μειχθήτω»! Και αυτό δεν θα μπορούσε να αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει άλλα ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί σουρεαλιστικά. Πόσο μάλλον τώρα που ο γιος του Μπαλτάκου έκανε και δεύτερο «παιδικό» φάουλ (μην είναι και πέναλτι… αν όχι αυτογκόλ, πάντα με ποδοσφαιρικούς όρους) πήγε να πουλήσει «τσαμπουκά» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
Και πολύ φοβόμαστε, ότι ο ολισθηρός δρόμος που έχουν πάρει τα πολιτικά πράγματα του τόπου, μας οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς. Προαναγγέλλουμε, ότι μόνο ευτυχείς δεν θα είμαστε όταν έρθει η ώρα να γράψουμε, ότι σας τα είχαμε πει για το που οδηγείται η κατάσταση.

Όλοι θα αντιληφθούν, ότι αυτό που λεγόταν «τι άλλο να πάθουμε», θα ανακαλύψουν ότι επρόκειτο για το μεγαλύτερο όχι μεταπολιτευτικό, αλλά μεταπολεμικό μας λάθος.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top