GuidePedia

0

Σοκ προκαλούν στην κοινή γνώμη όσα αποκαλύπτονται από τη δημοσιοποίηση βίντεο με τον πρώην – πλέον – γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο, να συζητά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για το θέμα των δικαστικών διώξεων σε βάρος του κόμματος.
Αφήνουμε κατά μέρος την… τετριμμένη παρατήρηση ότι στην Ελλάδα έχει εκλείψει η πολιτική ευθιξία, ώστε οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, αν δεν υποβάλλουν την παραίτησή τους, να τη θέσουν στη διάθεση του πρωθυπουργού. Εξάλλου, η συνολικότερη εικόνα του Κοινοβουλίου δίνει την απάντηση σε όποιον ενδιαφέρεται να διαπιστώσει τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα, η οποία φαίνεται να έχει μπει σε δρόμο πολύ κατηφορικό, με τα φρένα σπασμένα…
Στο βίντεο δεν μπορεί να μην εντυπωσιάσει ο φιλικός τόνος στον οποίον συζητούν οι πρωταγωνιστές, με τον Ηλία Κασιδιάρη να έχει μετατραπεί σε «αρνάκι», έναν σχεδόν… γλυκομίλητο νεαρό – σε σχέση πάντα με τη δημόσια εικόνα του η οποία ενίοτε έχει αποδειχθεί παραμορφωτική για τον κατά βάθος χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση πολλών πολιτικών και όχι μόνο.

Προφανώς δεν πρόκειται για τυχαία συνάντηση του είδους «είδα φως και μπήκα», όπως ουσιαστικά ισχυρίζεται ο Τ. Μπαλτάκος στην επιστολή ανακοίνωσης της παραίτησής του, αλλά για συζήτηση – «εξομολόγηση», κάτι που συμβαίνει μόνο μεταξύ δύο προσώπων που συμπαθεί και εκτιμά το ένα το άλλο. Ασχέτως του αν ένα από τα δύο πρόσωπα καταχράται την εμπιστοσύνη αυτή – δίκαια ή άδικα δεν το ανοίγουμε ως θέμα – καταγράφοντας τη συνομιλία και προκαλώντας πολιτικό σεισμό.
Προφανέστατα, η συνάντηση των δύο και το περιεχόμενο της συνομιλίας δεν τελούσε σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ από το περιεχόμενο προκύπτει ότι δεν θα μπορούσε και να ενημερωθεί γι’ αυτό εν συνεχεία το πρωθυπουργικό γραφείο. Το αν φαίνεται εξαιρετικά και επικίνδυνα αφελής, αφού ούτε που του πέρασε από το μυαλό ότι αυτός που είχε απέναντί του απειλούνταν με φυλάκιση στο πλαίσιο της μετωπικής σύγκρουσης κυβέρνησης – Χρυσής Αυγής, οπότε θα είχε κίνητρο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να ενισχύσει τη θέση του, το αφήνουμε στην κρίση του καθενός.
Άρα, πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία του τέως εξ απορρήτων του πρωθυπουργού. Άραγε παρόμοια ήταν η πρωτοβουλία Μπαλτάκου να συμμετάσχει σε «μυστικό δείπνο» παρουσία στελεχών της ΕΥΠ και συνδικαλιστών αντίπαλης προς την κυβέρνηση παράταξης, μια συνάντηση που διέρρευσε προκαλώντας πολλαπλά δημοσιεύματα που μιλούσαν ουσιαστικά για «παρασυναγωγή», προσθέτοντας ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ που αφορά στην πολιτική – κομματική «άλωση» της υπηρεσίας; Ο διοικητής της υπηρεσίας και πρωθυπουργικός φίλος το γνώριζε;
Τελικά τι ήταν ο Μπαλτάκος; Άνθρωπος «ειδικών αποστολών» ή «μοναχικός καβαλάρης» που έπαιρνε μόνος του αποφάσεις, έστω κι αν μπορεί να θεωρούσε ότι με τις κινήσεις του εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της κυβέρνησης;

Και παρεμπιπτόντως, για να μεσολάβησε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην καταγραφή και τη δημοσιοποίηση, μήπως προέκυψε θέμα παρασκηνιακής αξιοποίησης της καταγραφής με στόχο να αλλάξει η στάση της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης απέναντι στη Χρυσή Αυγή; Και ενδεχομένως η δημοσιοποίηση να σημαίνει ότι η απόπειρα δεν στέφθηκε από επιτυχία; Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί αυτές οι απαντήσεις θα είχαν σημασία επί της ουσίας.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top