GuidePedia

0

Στην ''δραπέτευση'' του Χριστόδουλου Ξηρού αναφέρεται με εκτενή δημοσιεύματα ο τουρκικός τύπος που ενδιαφέρεται καθώς έχει καταδικαστεί και για την δολοφονία Τούρκων διπλωματών.

 Η Turkiye έχει τίτλο «Διέφυγε ο φονιάς των Τούρκων», και μεταξύ άλλων στοιχείων του ρεπορταζ γράφει ότι  ο Χριστόδουλος Ξηρός,  μεταξύ 1975-2002 είχε δολοφονήσει στην Αθήνα το βοηθό ακολούθου τύπου, Τσετίν Γκιοργκιού το 1991, τον πρεσβευτή σύμβουλο, Ομέρ Χαλούκ Σιπαχίογλου το 1994 και άλλα 23 άτομα.
Η Hurriyet έχει τίτλο «Η χριστουγεννιάτικη δραπέτευση του τρομοκράτη». Στην ανταπόκριση του κ. Γιώργου Κιρμπάκη, τονίζεται ότι ο Ξηρός είχε διαπράξει 23 δολοφονίες, μεταξύ των οποίων ήταν ο βοηθός ακόλουθος τύπου της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Τσετίν Γκιοργκιού και ο πρεσβευτής σύμβουλος, Ομέρ Χαλούκ Σιπαχίογλου.
Η Aksam αναφέρεται, στο θέμα, με τον τίτλο «Ο τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη δραπέτευσε με την ευκαιρία της χριστουγεννιάτικης άδειας που πήρε» και γράφει ότι ο Ξηρός είναι από τους πρώτους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη και διέπραξε 23 εγκλήματα, είχε σκοτώσει Τούρκους, Βρετανούς και Αμερικανούς διπλωμάτες.

 Η Takvim έχει τίτλο «Χριστουγεννιάτικο δώρο στον στυγερό τρομοκράτη»

Η Sabah αναφέρεται στο θέμα  με τον τίτλο «Ο τρομοκράτης, ο οποίος καταδικάστηκε πέντε φορές σε ισόβια, δραπέτευσε».

Η Cumhuriyet γράφει ότι ο Ξηρός είναι γνωστός για δολοφονίες Τούρκων, Βρετανών και Αμερικανών διπλωματών και υπεύθυνος για πολλές βομβιστικές ενέργειες.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top