GuidePedia

0



Προκλητική δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας κΤαγίπ Ερντογάν ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος».
Την έκανε μετά από ένα συνέδριο στην Πολωνία (όπου μετείχε) και ισχυρίσθηκε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση είχε γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους».

 Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κιπρίς» (που αναδημοσιεύει ο«Φιλελεύθερος») ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι δεν υπάρχει χώρα που να ονομάζεται Κύπρος και πρόσθεσε ότι αυτό που υπάρχει είναι η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου: «Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου», είπε για να προσθέσει ότι στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Recep Tayyip Erdoğan περί της μη ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής:

«Η αμφισβήτηση, από πλευράς του Τούρκου Πρωθυπουργού, της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αφυπνίσει, επιτέλους, τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό. Οιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός επ' αυτού είναι περιττός.».

Δήλωση Δούρου

Η Ρένα Δούρου αναφορικά με την δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού, Ρ. Τ. Ερντογάν δήλωσε:

««Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος» δήλωσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκαλέσει κάποια αντίδραση του αρμόδιου έλληνα υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Θα αρθεί άραγε ο κ. αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών στο ύψος των περιστάσεων, όπως επιβάλλουν τα αξιώματά του ή θα παραμείνει απορροφημένος από την αναζήτηση στοιχείων κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας δευτερεύουσας σημασίας τη δήλωση Ερντογάν;
 πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top