GuidePedia

0



MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο.
« Η λαϊκή βούληση δεν μπορεί να ανατρέπεται με αντιδημοκρατικές πρακτικές… Η κάλπη είναι η τιμή της δημοκρατίας. Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Αίγυπτο είναι η βία της μειοψηφίας προς την πλειοψηφία».
Ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε τις δυτικές χώρες και ανέφερε πως «ακόμη η Δύση δεν κατάφερε να περιγράψει αυτό το γεγονός ως πραξικόπημα. Η Ε.Ε. δεν μίλησε για πραξικόπημα και ποδοπάτησε τις αρχές της. Δεν υπάρχει δημοκρατικό πραξικόπημα».

“ Οι πλατείες δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα της πλειοψηφίας. Οι κάλπες είναι το κριτήριο» ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ε.Ε που βοηθά οικονομικά την Ελλάδα και όχι την Αίγυπτο!
«Τον τελευταίο έναν χρόνο ο κόσμος δεν βοήθησε οικονομικά την Αίγυπτο. Μόνο η Τουρκία και το Κατάρ βοηθήσαμε. Ενώ την ίδια ώρα η Ε.Ε. το ΔΝΤ βοήθησαν την Ελλάδα, έστειλαν ως οικονομική βοήθεια περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι δίκαιο; H Eλλάδα είναι μια χώρα 10 εκατομμυρίων η Αίγυπτος 80 εκατομμυρίων. Η Ελλάδα ακόμη δεν ορθοπόδησε παρά τη βοήθεια» ανέφερε ο Ερντογάν.
Η Αίγυπτος  δεν είναι μέλος της Ε.Ε. , ούτε της Ευρωζώνης.
Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν οι χώρες που δεν βοήθησαν καθόλου τον Μόρσι, όπως το Ριάντ έξέδωσε ανακοίνωση ικανοποίησης για την ανατροπή του προέδρου της Αιγύπτου. Και οι δυο χώρες είναι διοικούνται απο Μουσουλμάνους ηγέτες.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top