GuidePedia

0



ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Υποδοχή ηρώων στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από χιλιάδες μέλη του κόμματος του οι οποίοι τον περίμεναν στην έξοδο του αεροδρομίου Κεμάλ Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη όπως και έξω από το σπίτι του. Ο Ερντογάν ο οποίος έφτασε στις 2 τα ξημερώματα απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος και υποστήριξε πως πίσω από τα επεισόδια κρύβονται και οικονομικά συμφέροντα και μετά απ’όλα όσα συνέβησαν και όσες συγκρούσεις έγιναν έβγαλε το συμπέρασμα πως « για 15 δέντρα σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι».
«Μας ζητούν να αποσυρθεί η αστυνομία από τους δρόμους. Μα εδώ δεν είναι χάνι το οποίο θα περνά ο οποιοσδήποτε. Εδώ είναι το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας και η αστυνομία έκανε το καθήκον της σχετικά με την προστασία των δημόσιων υπηρεσιών , των ιδιωτικών περιουσιών από τις επιθέσεις» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός.
Ο Ερντογάν απευθύνθηκε και στον κόσμο και δήλωσε «Αυτό το λόμπι των επιτοκίων με διάφορα παιχνίδια στο χρηματιστήριο πιστεύει πως θα μας απειλήσει. Να ξέρουν όμως κάτι εμείς δεν θα τους αφήσουμε να φάνε αυτοί τον κόπο του ιδρώτα αυτού του λαού. Αυτοί που κάποτε μπροστά μας δήλωναν πως με τις πολιτικές έγιναν πέντε φορές πλουσιότεροι, τώρα άρχισαν να ασχολούνται με μας ».

Ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε όσους διαδηλώνουν στους δρόμους με κατσαρόλες και τηγάνια και τόνισε πως δεν υποχωρήσει «απο τη σοβαρότητα και τη λογική» και απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος δήλωσε « εσείς δεν είστε απ’αυτούς που βγαίνουν στους δρόμους με κατσαρόλες και τηγάνια. Αυτή η νεολαία θα κυκλοφορεί στους δρόμος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές».
Ο τούρκος πρωθυπουργός αργότερα αναχώρησε για το σπίτι του στην περιοχή Σκούταρι της Ασιατικής όχθης της Κωνσταντινούπολης.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top