GuidePedia

0
Picture 0 for Όταν το Βερολίνο προσπαθεί να προσεγγίσει την Ελλάδα

Η Γερμανία «ρίχνει χρήμα» στα παραρτήματα των γερμανικών think tanks στην Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβουν το δύσκολο έργο της γεφυροποίησης των όποιων διαφορών.
Προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και να προσεγγίσει όσο μπορεί την ελληνική κοινή γνώμη επιχειρεί να κάνει το Βερολίνο.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, «ρίχνει χρήμα» στα παραρτήματα των γερμανικών think tanks στην Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβουν το δύσκολο έργο της γεφυροποιήσης των όποιων διαφορών. Αυτή τη στιγμή, στη χώρα μας υπάρχουν πέντε διαφορετικά τέτοια think tanks, τα οποία πρόσκεινται στα αντίστοιχα πέντε μεγαλύτερα κόμματα της γερμανικής κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Το πιο γνωστό από όλα είναι το «Κόνραντ Αντενάουερ» το οποίο έχει και την μεγαλύτερη παρουσία στην Ελλάδα, με πλήθος εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών σε συνεργασία με αντίστοιχα ιδρύματα στη χώρα μας (πχ το «Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής»). Βασική κίνηση είναι η μετάκληση Γερμανών διανοητών στην χώρα μας, σε μια προσπάθεια να μεταλαμπαδεύσουν τον τρόπο σκέψης του Βερολίνου, ο οποίος δεν δείχνει να είναι και ο πλέον κατανοητός στην Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτική σε κάθε γερμανική απόπειρα προσέγγισης. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις έως τώρα διαβουλεύσεις, αυτού του επιπέδου.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top