GuidePedia

0
Picture 0 for Τα κλειδιά της χώρας ζητά ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ο στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι μια συμφωνία με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Νότιας Ευρώπης
Να παγώσει αμέσως τις αδιέξοδες συζητήσεις με την τρόικα και να ξεκινήσει περιοδεία στον ευρωπαικό Νότο καλεί ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί – έχοντας όμως κάνει ανεπίστρεπτες υποχωρήσεις προς την τρόικα – να παραδώσει τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει το φίδι από την τρύπα», γράφει ο κ. Τσίπρας, σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Αναφέρει πως ο στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι μια συμφωνία με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Νότιας Ευρώπης. «Να πάει στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Να διεκδικήσει να καταστεί σαφές ότι δε θα γίνει αποδεκτή από τις κυβερνήσεις του Νότου παρόμοια λύση με αυτή της Κύπρου και να διερευνήσει μια νέα στρατηγική ώστε να δημιουργηθεί ευρύ μέτωπο δυνάμεων που θα αμφισβητήσει και θα ανατρέψει τα νεοφιλελεύθερη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη» τονίζει.
«Αλλιώς, νόημα δεν έχει. Ας μας παραδώσει τα κλειδιά από τώρα. Ας προκηρύξει άμεσα εκλογές», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top