GuidePedia

0

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Εκτός από την Γάζα θα επισκεφθεί και την Ραμάλα ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ Ερντογάν  διαρρέει τώρα η Άγκυρα σε μια προσπάθεια να μετριάσει τους φόβους της δύσης ότι μια επίσκεψη μόνο στην Γάζα θα ενίσχυε πολύ πιο έντονα την Χαμάς.

 Γενικότερα πάντως είναι γνωστό  σχετικά με την ανακοινωμένη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στη Γάζα, οι ΗΠΑ επιθυμούν, ο κ. Ερντογάν να πραγματοποιήσει την επίσκεψη στην περιοχή, αφού ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, οι οποίες υπολογίζεται ότι αρχίζουν πριν τον Ιούνιο. Ο Τούρκος  Πρωθυπουργός όμως ήδη θεωρεί ότι έχει αναβάλλει αρκετά το συγκεκριμένο ταξίδι του και δεν προτίθεται να προχωρήσει σε άλλη αναβολή, γράφει η Σαμπάχ. Στη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ ( 14-17 Μαΐου , πρόκειται να διευκρινίσει ότι στηρίζει τις συνομιλίες μεταξύ Χαμάς και Φατάχ, καθώς και ότι σκοπεύει να επισκεφτεί όχι μόνο τη Γάζα, αλλά και τη Ραμάλα , συνεχίζει η Sabah.

 Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η παλαιστινιακή Φατάχ, γράφει η εφημερίδα, ανησυχούν διότι θεωρούν ότι αυτό το ταξίδι του Ερντογάν, θα έχει ως μοναδικό του αποτέλεσμα την ενίσχυση της Χαμάς.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top