GuidePedia

0

Την τελευταία τους μεγάλη επίθεση φαίνεται πως έχουν εξαπολύσει οι αντάρτες στη Δαμασκό καθώς από το πρωί στα προάστια της πρωτεύουσας της Συρίας διεξάγονται σφοδρές μάχες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες οι αντάρτες έχουν συγκεντρώσει μια δύναμη από 7200 άνδρες επιχειρώντας να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης από τα δυτικά.
Η ένταση των μαχών είναι τόσο σφοδρή που οι κάτοικοι στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας αναφέρουν συνεχείς βολές πυροβολικού από τα κυβερνητικά στρατεύματα, σε συχνότητα που έχουν να ακούσουν εδώ και μήνες. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως δυνάμεις του τακτικού Στρατού καταδιώκουν τους αντάρτες στα προάστια Harasta, Sbeineh, και Jober. ΟΙι αρχές της Δαμασκού απαγόρευσαν την κυκλοφορία στην κύρια πλατεία της πόλης Abbasid.
Από την πλευρά τους οι αντάρτες αναφέρουν ότι τα προάστια Jobar, Zamalka, al-Zablatani και μέρη του Qaboun καθώς και ο περιφερειακός δρόμος της Δαμασκού έχουν γίνει πεδίο μάχης.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας δήλωσε ότι άρματα μάχης τα οποία βρίσκονται έξω από τα τείχη της παλιάς Δαμασκού βομβάρδισαν θέσεις στα νότια της πόλης. «Οι ηρωικές μας δυνάμεις πραγματοποιούν επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών στα προάστια Irbeen, Zamalka Harasta και Sbeineg καταστρέφοντας τους εγκληματίες ψεύτες».
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι αντάρτες επιχειρούν να θέσουν υπο τον έλεγχό τους το δρόμο που συνδέει το αεροδρόμιο της Δαμασκού με το κέντρο της π0όλης.
Της μεγάλης αυτής επίθεσης όπως αποδεικνύεται των ανταρτών στην Δαμασκό, είχε προηγηθεί έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Παλμύρα (220 χλμ. βορειοδυτικά της Δαμασκού) στο κτίριο των κρατικών μυστικών υπηρεσιών. Όπως πάντως ανέφεραν οι αντάρτες τα αυτοκίνητα που κτύπησαν το κτίριο ήταν δύο και στα οποία επέβαιναν βομβιστές αυτοκτονίας με το πρώτο να ανοίγει δρόμο ανατινάσσοντας τον προστατευτικό τοίχο και με το δεύτερο να κτυπάει το κτίριο.
Σύμφωνα με αναλυτές η επίθεση αυτή των ανταρτών ίσως σημαίνει και το κύκνειο άσμα των αντικυβερνητικών δυνάμεων καθώς έχουν ήδη εξαντλήσει την δυναμική που είχαν και προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να επαναφέρουν την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης επάνω τους με την ελπίδα κάποιας ξένης επέμβασης. Εάν ΄0μως και αυτή η επίθεση αποτύχει τότε οι εφεδρείες τους όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά θα έχουν εξαντληθεί.


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top