GuidePedia

0

 Ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων Οτζαλάν μεταφέρθηκε κρυφά στο βόρειο Ιράκ για διαπραγματεύσεις μεταξύ της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ και του  ΡΚΚ, υποστηρίζει  η τουρκική εφημερίδα Sozcu σε δημοσίευμά της που προκάλεσε αίσθηση αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.
Η είδηση αναφέρει ότι ο Οτζαλάν μεταφέρθηκε κρυφά στο βόρειο Ιράκ και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας διαμένει στα κεντρικά γραφεία του ηγέτη της περιφερειακής κυβέρνησης των Κούρδων του βορείου Ιράκ, Μπαρζανί.
 Ο λόγος  της μεταφοράς του Οτζαλάν στο βόρειο Ιράκ είναι να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις μαζί με αξιωματούχους της ΜΙΤ και εκπροσώπους του ΡΚΚ.
Σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από το ΡΚΚ που επικαλείται η εφημερίδα, έχει επιτευχθεί συμφωνία στα εξής σημεία:Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι

-       H τουρκική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις για την αποφυλάκιση των προφυλακισμένων για συμμετοχή στο KCK, ενώ ταυτόχρονα και οι δύο πλευρές θα κηρύξουν εκεχειρία.
-       Η Τουρκία θα αναγνωρίζει το Κουρδιστάν της Συρίας. Σε αντάλλαγμα το ΡΚΚ θα αποσύρει τους ένοπλους μαχητές του από την Τουρκία.
-       Τα αιτήματα του Οτζαλάν θα ικανοποιηθούν με την εισαγωγή του νέου Συντάγματος , όπου θα διασφαλίζεται η εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα και η αυτονομία. 


<<Ανυπόστατος ισχυρισμός>>

Πάντως αρκρτές ώρες  μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Εργκίν  είπε ότι ο ισχυρισμός που κυκλοφόρησε ότι ο κατάδικος στο Ιμραλί (Οτζαλάν) μεταφέρθηκε στο Ερμπίλ του βορείου Ιράκ,  είναι εξωπραγματικός και ανυπόστατος και ότι δεν μπορεί να γίνει ούτε καν σκέψη για κάτι τέτοιο.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top