GuidePedia

0

Δάκτυλο «κύκλων» που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας βλέπουν… άλλοι «κύκλοι» πίσω από την υπόθεση των φακέλων που στέλνονται περιέχοντας ένα… φιλικό μήνυμα μαζί με μια σφαίρα. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι το «πεσκέσι» στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, αλλά ότι αξιοποιήθηκε η ευκαιρία ώστε η ίδια μεθοδολογία να δουλέψει παράλληλα και για άλλους σκοπούς, πολύ πιο πονηρούς, ενώ το μυαλό του ζορισμένου γενικώς και ενίοτε ανυποψίαστου κοσμάκη, να μην κάνει τους σωστούς συνειρμούς…
Πως κρύβονταν μέλη του υπόκοσμου που ξεκαθάριζαν μεταξύ τους λογαριασμούς καίγοντας τα αυτοκίνητα των αντιπάλων και η υποψίες έπεφταν στους αναρχικούς που είχαν εγκαινιάσει τη μέθοδο… του αυτοκίνητου-λαμπάδα; Η ίδια λογική…
«Σε περίπτωση εκποίησης κινητής ή ακίνητης περιουσίας Κρητικού ή Έλληνα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για εσάς και τους εντολείς σας». Αυτό το δακτυλογραφημένο μήνυμα, άγνωστοι δράστες οι οποίοι υπέγραφαν ως «Κρητική Επανάσταση» εσώκλεισαν σε φακέλους μαζί με μία σφαίρα στον καθένα και τους απέστειλαν στις εφορίες Ηρακλείου, Χανίων και Αγίου Νικολάου. Οι φάκελοι φέρουν σφραγίδα του ταχυδρομείου Ηρακλείου και έχουν θέσει σε συναγερμό τις αρχές στη μεγαλόνησο. Από τη πλευρά τους οι εργαζόμενοι των Δ.Ο.Υ. φαίνονται αναστατωμένοι και έκπληκτοι για το περιεχόμενο των φακέλων τους οποίους έλαβαν.

Αυτή είναι η είδηση η οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να μας παραξενέψει αφού στην Ελλάδα των μνημονίων αυτά… θα μπορούσαν να συμβαίνουν κάθε μέρα! Δυστυχώς όμως, φαίνεται πως τα πράγματα στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι τόσο απλά όσο δείχνουν και σίγουρα όχι τόσο αθώα. Δύο είναι τα θέματα που προσέλκυσαν την προσοχή μας:
Πρώτον, το ίδιο το μήνυμα όπως είναι δοσμένο είναι προφανές πως είναι… αριστοτεχνικά διφορούμενο. Τι σημαίνει ακριβώς το «Κρητικός ή Έλληνας» (μήπως κι εδώ παίζουν με το κρητικό «το παιδί και το κορίτσι»…); Οι Κρητικοί τι ακριβώς είναι, μήπως έπεσαν από τον Άρη, ή μήπως ήρθαν από την… Κεντρική Ασία; Και με το «οι συνέπειες θα είναι σοβαρές σε εσάς και τους εντολείς σας» τι ακριβώς εννοούμε; Μήπως θα ξεκινήσουμε να εκτελούμε τους μνημονιακούς στους δρόμους, ή μήπως θα επιδιώξουμε κάτι άλλο;
Δεύτερον, τι ακριβώς εννοούμε με τον τίτλο της οργάνωσης «Κρητική Επανάσταση», διότι η ονομασία δεν υπονοεί καμία ταξική, οικονομική ή έστω ακροαριστερή ή ακροδεξιά ιδεολογική πλατφόρμα αλλά υπονοεί σαφέστατα μία καθαρά τοπικιστική έννοια η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει άκρως… παρεξηγήσιμη.
Άρα, μιλώντας με απλά λόγια, πρώτος στόχος του αποστολέα (δεν αποκλείεται και ο πληθυντικός) ήταν να περάσει το μήνυμα που εδώ και πολλά χρόνια – συμπτωματικά, αλλοίμονο – επιχειρεί και η Τουρκία, όπως προ αρκετών ετών μέσω του «ειδησεογραφικού πρακτορείου» στα κατεχόμενα, του Μπαϊράκ, που είχε ανακαλύψει οργανωμένο… αντάρτικο στην Κρήτη, με στόχο την αυτονόμηση ή/και την ανεξαρτησία!
Δεδομένης επίσης της μεθοδικότητας της Τουρκίας στα θέματα υπονόμευσης της ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης των αντιπάλων της (θεωρουμένων ως «υπηκόων» της πάλαι ποτέ «ένδοξης και ανεκτικής» Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), δεν μπορούμε να μη διακρίνουμε μια κλιμάκωση στην εικαζόμενη ως στρατηγική ειρηνοποιών στοιχείων της «αυτοκρατορίας»: Στη Θράκη τα βλέπουμε κάθε μέρα, σταδιακά αυξάνεται η πίεση και στα Δωδεκάνησα (Ρόδος και Κως) όπου κι εκεί «ανακαλύφθηκε» μειονότητα, γιατί να μην περάσουμε πλέον και στην Κρήτη;
Αν κάνει μια αναζήτηση κανείς στον τουρκικό Τύπο θα βρει αρκετά δημοσιεύματα για τους Κρήτες τουρκικής καταγωγής που είναι «γέφυρα φιλίας» ανάμεσα στις δυο χώρες και «πληγώνονται» με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά. Άρα, συνεχίζουμε εμείς τη λογική, αν προσκολληθούμε στην τοπική υπερδύναμη που θα μας φροντίσει, θα μας προστατεύσει (και δεν θα πληρώνουμε κάτι παλιο-φόρους που δίναμε 400 χρόνια – αστειευόμαστε), οι φιλίες θα ανθήσουν, το Αιγαίο θα ανήκει… στα ψάρια του (α-πα-πα, τι γλώσσα… πολύ Φαήλο Κρανιδιώτη διαβάζουμε φαίνεται τελευταία!), θα γίνουμε πλούσιοι εκμεταλλευόμενοι από κοινού τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και δεν θα μας ανησυχεί τίποτα.
Τούτων λεχθέντων το να μιλήσουμε λοιπόν για μία χοντροκομμένη προβοκάτσια περισσότερο, θα ήταν ίσως και περιττό. Τη στιγμή λοιπόν που οι αγρότες φαίνεται πως θα χωρίσουν τη χώρα σε κομμάτια τα οποία… δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους και την ώρα που η κυβέρνηση στέλνει φύλλα επιστράτευσης στους ναυτεργάτες, κυρίως λόγω της ανάγκης εξυπηρέτησης των πραγματικών αναγκών των παραγωγών της Κρήτης, η υπόθεση των φακέλων μπορεί να λάβει σοβαρές διαστάσεις αφού είναι προφανές πως κάποιοι, εκτός χώρας, προσπαθούν να επωφεληθούν.
Επιπροσθέτως, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας πως για ακόμα μία φορά είναι η Κρήτη αυτή που θα βοηθήσει να ξελασπώσει ολόκληρη η χώρα, με τους υδρογονάνθρακες που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή, αφού η μεγαλόνησος θα είναι η βάση από την οποία θα εξαχθούν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι λοιπόν προφανές πως όποιος θα ήθελε να υποσκάψει τη μόνη για την ώρα χειροπιαστή διέξοδο από τη κρίση για τη χώρα μας, θα φρόντιζε να της βάλει εμπόδια στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και στη συγκεκριμένη περίπτωση να επιχειρήσει να δημιουργήσει προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Ελπίζουμε να είμαστε υπερβολικοί και όλα αυτά να αποδειχτούν συνωμοσιολογίες, εάν όμως κάτι τέτοιο δεν συμβεί να είναι σίγουροι οι εμπνευστές τέτοιων αρρωστημένων σχεδίων, ότι οι Κρήτες, όπως και οι Θρακιώτες, αλλά και οι Δωδεκανήσιοι θα δώσουν και σε αυτούς και στους εκούσιους ή ακούσιους εγχώριους συνεργούς (λέτε να υπάρχουν;) την απάντηση που πρέπει, σε όλους δηλαδή εκείνους που προσπαθούν να καταντήσουν τη χώρα για ακόμα μία φορά βιλαέτι τους.
Να τους θυμίσουμε λιγάκι μερικά ιστορικά στοιχεία για τους Κρητικούς:
>Οι ΚΡΗΤΕΣ πολεμιστές ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν την Πόλη τελευταίοι, όταν έπεσε στα χέρια των Οθωμανών και η αποχώρησή τους έγινες κατόπιν συνθήκης με τον Μωάμεθ τον Β’, ο οποίος αναγκάστηκε να δεχτεί να μην παραδώσουν τα όπλα τους.
>Οι ΚΡΗΤΕΣ ήταν αυτοί που αποτέλεσαν τη πρώτη χωροφυλακή στην απελευθερωμένη Θεσσαλονίκη το 1912 και εμπέδωσαν την ελληνική διοίκηση και τάξη στη συμπρωτεύουσα.
>Οι ΚΡΗΤΕΣ ήταν αυτοί που έδωσαν μία σειρά από ηγέτες σε κάθε τομέα και έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας, με προεξάρχουσα μορφή τον Ελευθέριο Βενιζέλο και φυσικά τον Νίκο Καζαντζάκη.
>Οι ΚΡΗΤΕΣ αποτέλεσαν το τελευταίο προπύργιο της Ελληνικής Αντίστασης στους Ούννους (κατά την αγγλοσαξονική προπαγάνδα στους δυο Παγκοσμίους Πολέμους) του Χίτλερ.
>Οι ΚΡΗΤΕΣ είναι αυτοί που σύμφωνα με τον θρύλο προσέθεσαν στη τοπική φορεσιά τους το περίφημο σαρίκι με το οποίο θρηνούν τη πτώση της Πόλης στον Οθωμανό και ας διαβάσουν τι λέει ο θρύλος για το πότε σκοπεύουν να το ξαναβγάλουν…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top