GuidePedia

0

«Η ΕΕ θα καταρρεύσει σε μια ημέρα καταστροφής και η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ένωση εκτός και αν τα μεγάλα προβλήματά της αντιμετωπιστούν» πρόκειται να δηλώσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron κατά τη διάρκεια ομιλίας του την επόμενη εβδομάδα προειδοποιώντας τους ευρωπαίους ηγέτες για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΕΕ.
Η ομιλία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εχθές αλλά η άσχημη τροπή που πήραν τα γεγονότα στην Αλγερία τον ανάγκασαν να παραστεί σε έκτακτη σύσκεψη στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει ο Βρετανός πρωθυπουργός θα αναφέρει ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει τον «τέλειο τυφώνα» σε ότι αφορά την κρίση στην ευρωζώνη λέγοντας ακόμη ότι υπάρχει πλήρης έλλειψη της ανταγωνιστικότητας αλλά και έλλειψη υποστήριξης από την κοινή γνώμη.
«Εάν δεν αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές ο κίνδυνος είναι η Ευρώπη να καταρρεύσει και ο βρετανικός λαός να μετακινηθεί προς την έξοδο. Υπάρχει ένα κενό μεταξύ της ΕΕ και των πολιτών, το οποίο έχει μεγαλώσει δραματικά τα τελευταία χρόνια και το οποίο αντιπροσωπεύει την έλλειψη δημοκρατικής ευθύνης και συναίνεσης κάτι που είναι ιδιαίτερα αντιληπτό στη Βρετανία την ίδια», πρόκειται να αναφέρει μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Cameron για να καταλήξει:
«Υπάρχει μια αυξανόμενη απογοήτευση ότι η ΕΕ θεωρείται ως μια πολιτική που επιβάλλεται στους ανθρώπους, αντί να αξιοποιείται για λογαριασμό τους. Μία από τα ίδια. Θα παράγουν μόνο περισσότερα από τα ίδια αγαθά με λιγότερη ανταγωνιστικότητα, λιγότερη ανάπτυξη, λιγότερες θέσεις εργασίας. Και αυτό θα κάνει πιο αδύναμες τις χώρες μας και όχι ισχυρότερες».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top