GuidePedia

0


Όσες συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός και να επιτευχθούν, η μοίρα της Μέσης Ανατολής για το προβλέψιμο μέλλον είναι με πολύ αίμα… Αυτό αποδείχτηκε από την επίσκεψη του Χαλέντ Μεσάαλ, του ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά από 37 χρόνια…
Η υποδοχή του εξελίχθηκε σε θέατρο του παραλόγου με πάνοπλους με Kalashnikov AK-47 και αντιαρματικούς πυραύλους μασκοφόρους της Χαμάς να έχουν τον δικό τους ρόλο στο… σανίδι. Τι ακριβώς χρειάζονταν τα αντιαρματικά στην υποδοχή του Μεσάαλ αν όχι για να προβούν σε μια επίδειξη δύναμης;
Ο πρωταγωνιστής του έργου, ο Χαλέντ Μεσάαλ, έσκυψε κάποια στιγμή και φίλησε το έδαφος λέγοντας ότι ξαναγεννιέται για τρίτη φορά, η πρώτη όταν γεννήθηκε πριν από 56 χρόνια, η δεύτερη όταν το 1997 γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας των Ισραηλινών στο Αμάν της Ιορδανίας. Δήλωσε αμέσως μετά πως ελπίζει να ξαναγεννηθεί για τέταρτη φορά όταν απελευθερωθεί η Παλαιστίνη, κάνοντας ευθέως λόγο για δυο ισραηλινές πόλεις, τη Χάιφα και τη Τζάφα.
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και τα έχουμε ξαναγράψει. Είναι προφανές ότι όποιος και να βρισκόταν στη θέση των Ισραηλινών και πολύ ασφαλής δεν θα αισθανόταν. Είναι θέμα χρόνου λοιπόν πότε θα μιλήσουν για μια ακόμη φορά τα όπλα, προκαλώντας εκατόμβη νεκρών, είτε εμπολέμων είτε αμάχων κάθε ηλικίας, όπου θα δούμε πάλι το ίδιο παιχνίδι των μαχητών να χρησιμοποιούν άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες και στο επίκεντρο της στρατηγικής να βρίσκονται τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Το θέμα είναι βέβαια ότι με τέτοιες διακηρύξεις όπως αυτές του Μεσάαλ ειρήνη δεν πρόκειται να επιτευχθεί, όχι μόνο ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, αλλά και στο εσωτερικό των Παλαιστινίων, μεταξύ της Χαμάς και της Φατάχ. Πρόκειται για μια σύγκρουση επί της οποίας κάποιοι έχουν χτίσει «καριέρες» και ζουν πλουσιοπάροχα, σε βάρος των απλών καθημερινών ανθρώπων που υποφέρουν.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top