GuidePedia

0

Αποχώρησαν και οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις από την Α.Μεσόγειο μετά τους Ρώσους.

Μετά τον ρωσικό Στόλο που εκγατέλειψε την Α.Μεσόγειο, το ίδιο έκανε και ο αμερικανός σε μία εντυπωσιακή κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο defencenet.gr από την Διοίκηση Ανατολικής Μεσογείου του ΝΑΤΟ τα σκάφη USS Iwo Jima (ελικοπτεροφόρο), USS New York και USS Gunston Hall τα οποία βρίσκονταν κινούνται από την Κρήτη μέχρι στα ανοικτά των ακτών της Συρίας έχουν αποχωρήσει, όπως επίσης έχει αποχωρήσει και το αεροπλανοφόρο "Αϊζενχάουερ" το οποίο βρίσκεται τώρα νότια-νοτιοδυτικά της Σικελίας!
Στην περιοχή της Α.Μεσογείου, έχουν μείνει ελάχιστα πλοία και κανένα από αυτά που είχαν προστεθεί στις συνήθεις ναυατικές δυνάμεις της Α.Μεσογείου πριν από είκοσι ημέρεςκαι έδιναν εικόνα επικείμενης θερμής σύγκρουσης.
Τα αμερικανικά πλοία που αποχώρησαν μεταφέρουν τουλάχιστον 2500 πεζοναύτες. Επίσης δεν έχουν πλησιάσει στην περιοχή τα βρετανικά σκάφη που παίρνουν μέρος στην άσκηση Cougar 12.
Τα ρωσικά πλοία"Moskva" εκτοπίσματος 12.500 τόνων, το αντιτορπιλικό "Smetliviy" (κλάσης Kashin), το πετρελαιοφόρο Ivn Bubnov και τα δύο σκάφη το αποβατικό SARATOV (Νο 150) και το θαλάσσιο ρυμουλκό MB-304 βρίσκονται στο Αιγαίο. To Moskva το ρυμουλκό και το πετρελαιοφόρο βρίσκονται στο ρωσικό αγκυροβόλιο έξω στην Λήμνο το Saratov κάπου κοντά στην Θάσο και το αντιτορπιλικό βόρεια της Κρήτης. Το δεύτερο αρματαγωγό"Novocherkassk", μπήκε χθες στα Στενά.
Έχουν ανανεώσει την αναγγελία εισόδου στα Δαρδανέλια μεταξύ 06-09 Δεκεμβρίου.
Τι σημαίνουν όλα αυτά: Πριν το νέο χρόνο, εκτός απροόπτου δεν αναμένεται έναρξη επιχειρήσεων στην Συρία...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top