GuidePedia

0

Ο Τούρκος υπουργός, υπεύθυνος για ευρωπαϊκά ζητήματα, ο Εγκεμέν Μπαγίς, δεν διστάζει να προκαλεί ξανά με δηλώσεις του, συστήνοντας στην Ελλάδα να ασχοληθεί με τα οικονομικά της προβλήματα και να αφήσει την «Μακεδονία» στην ησυχία της!
«Ελπίζω η Ελλάδα, αντί να ασχολείται με την ονομασία της Μακεδονίας, με κάποια προβλήματα στα νησιά και με το συρματόπλεγμα στα σύνορα, να δώσει βάρος στα οικονομικά προβλήματά της», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου κατέστησε δύσκολη υπόθεση τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα, αλλά η Τουρκία… θα σεβαστεί τις αποφάσεις του ελληνικού λαού!

Ω ποία μεγαλοψυχία! Προφανώς εννοεί ότι αν και θα μπορούσε να μην το σεβαστεί και να αντιδράσει επειδή είναι δημοκράτες μας αφήνει να διαλέξουμε την κυβέρνηση που επιθυμούμε! Μάλλον μας αντιμετωπίζει ως επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ονειρεύεται το παιδί! Τώρα τι να του πούμε, ότι οι τελευταίες εξελίξεις τον έχουν χαροποιήσει πολύ καθώς οι διακηρύξεις, τα λόγια και τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα ενδιαφέροντος της Τουρκίας κάποιες φορές εμφανίζονται πολύ… προωθημένες, τόσο πολύ που δεν το πιστεύει καλά-καλά η Άγκυρα… Ειδικά αν αντιπαραβάλεις την τουρκική ρητορική σε αντιπαραβολή με δηλώσεις πεφωτισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η ταυτότητα απόψεων είναι εντυπωσιακή. Ας φροντίσουν να τα μαζέψουν τώρα που μετεξελίσσονται σε κόμμα και επιτέλους, ας ακούσουν τα στελέχη τους που φωνάζουν ότι δεν είναι «στραβός ο γιαλός»…
Αυτά είναι τα αποτελέσματα του φοβικού συνδρόμου με το οποίο η χώρα μας έχει αντιμετωπίσει την Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι που έχει δώσει τη δυνατότητα στον κάθε Μπαγίς, από το 1974 και μετά να μιλά με τον τρόπο αυτό και να συγκαλύπτει πίσω από περίτεχνες διατυπώσεις τις βλέψεις έναντι της Ελλάδας, εξετάζοντας την προοπτική ακόμα και θερμών επεισοδίων για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της χώρας του.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top