GuidePedia

0


Σε δημοσίευμα της Ισραηλινής HAARETZ, γίνεται αναφορά στις θέσεις Αμερικανών και Ρώσων αναλυτών που επιμένουν ότι μια απροσδόκητη συμμαχία βρίσκεται ήδη προ των πυλών και είναι αυτή μεταξύ Ρωσίας - Ισραήλ!
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρώσει δύο θητείες ως Πρόεδρος και μία ως Πρωθυπουργός. Θεωρητικά μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά μέχρι και το 2024! Η παρουσία, του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν καταλυτική μιας και δημιούργησε νέα δεδομένα στις σχέσεις των δύο χωρών (Ρωσία - ΗΠΑ) λόγω των καλών προσωπικών σχέσεων που διατηρεί ο ίδιος με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός Καθηγητής Mark Katz του Πανεπιστημίου Virginia George Mason, έγραψε πρόσφατα ότι η Ρωσική εξωτερική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά τα επόμενα χρόνια εκτός από την περίπτωση της Κίνας και εκείνης στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με την ανάλυση του Mark Katz, Ρωσία και Ισραήλ θα συνεργαστούν πολύ πιο στενά το επόμενο χρονικό διάστημα, για τους ακόλουθους λόγους:
- Το Ισραήλ παρέχει στρατιωτική τεχνογνωσία/τεχνολογία στη Ρωσία.
- Οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει εμπορικές και οικονομικές σχέσεις.
- Ισραήλ και Ρωσία βρίσκονται απέναντι στο ριζοσπαστικό Ισλάμ (Ιράν, Χεζμπολάχ κλπ)
Από την πλευρά του ο Ρώσος Fyodor Lukyanov έγραψε στο RT ότι δεν βλέπει κάποιο λόγο που θα έκανε τη Ρωσία να μην ακολουθήσει όσα υπαγορεύει η ανάλυση του Αμερικανού Καθηγητή Mark Katz. Σύμφωνα με τον Fyodor Lukyanov:
- Η κατάσταση στον Αραβικό κόσμο και κυρίως η "Αραβική Άνοιξη" έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή.
- Ρωσία και Ισραήλ αντιτίθενται στον εξισλαμισμό της Μέσης Ανατολής που οδηγεί ουσιαστικά στο Ριζοσπαστικό Ισλάμ.
- Το Ισραήλ έχοντας υψηλής τεχνολογίας εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τη Ρωσία στον τομέα αυτό.
Παραδόξως, η Ρωσία διαφωνεί με την τακτική του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν και αντιτίθενται σε μια ενδεχόμενη Ισραηλινή επίθεση. Ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει γρήγορα, ειδικά στην περίπτωση που το Ισραήλ νιώσει απομονωμένο ειδικά από την συμπεριφορά των ΗΠΑ που κωλυσιεργούν στο θέμα του Ιράν.
"Το γεγονός ότι μετά την ορκωμοσία του ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεξε μία από τις πρώτες του επισκέψεις να είναι στο Ισραήλ, μόνο δεν είναι", ολοκλήρωσε ο Fyodor Lukyanov.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top