GuidePedia

0
basaralasad

Επιμέλεια: Μαρία Χάλαρη
*Η ειρήνη δεν επιτυγχάνεται φωνάζοντας «ειρήνη» (Ναπολέων Βοναπάρτης)
Νερό στο κρασί του για τον πόλεμο στη Συρία βάζει, τουλάχιστον στα χαρτιά, ο Μπασάρ αλ Άσαντ, υπογράφοντας σύμφωνο ειρήνης με τον ΟΗΕ.
Ο Σύρος πρόεδρος αποδέχεται την πρόταση του Κόφι Ανάν για τέλος της συνεχόμενης αιματοχυσίας στη χώρα. Μόνη αμφιβολία όλων παραμένει τώρα το κατά πόσο θα εφαρμοστεί το ειρηνευτικό σχεδίο.
«Η συριακή κυβέρνηση έγραψε στον κοινό ειδικό απεσταλμέν, Κόφι Ανάν, ότι αποδέχεται το σχέδιο έξι σημείων το οποίο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», μεταφέρουν τα γαλλικά δίκτυα ενημέρωσης.
Η Μόσχα στηρίζει τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Θεωρεί μάλιστα πως ίσως αποτελεί και την ύστατη απόπειρα, διεθνώς, για να δοθεί τέλος στις αιματηρές διαμάχες.
Ο Κόφι Ανάν βρίσκεται σήμερα στην Κίνα, η οποία στέλνει επίσης μήνυμα για σύμπραξη ενάντια στον Συριακό πόλεμο.
«Κάθε ενέργεια της διεθνούς κοινότητας πρέπει να χρησιμεύει για τη μείωση των εντάσεων στη Συρία, την προώθηση του πολιτικού διαλόγου και την επίλυση των διαφορών, καθώς και για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή», τονίζει από την πλευρά του ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών, Χονγκ Λέι.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top