GuidePedia

0

Σκοπιανή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Νίκολα Γκρουέφσκι βρίσκεται στο Κατάρ, όπου έχει συνομιλίες με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της χώρας, καλώντας την να επενδύσει στα Σκόπια. Σύμφωνα με τον σκοπιανό Τύπο, το Κατάρ φέρεται να έδειξε ενδιαφέρον να εγκαινιάσει 20 πρατήρια καυσίμων στο έδαφος του κρατιδίου, γεγονός μεγάλης οικονομικής σημασίας, για τα Σκόπια, όπως αναφέρει.
Και μόνο η ανακοίνωση πως η δημιουργία 20 βενζινάδικων στη χώρα θεωρείται επένδυση έχει τη σημασία του και καθρεφτίζει από μόνο του την τραγική οικονομική κατάσταση των μεγαλοϊδεατών Σκοπιανών. Ο Γκρουέφσκι κάλεσε επίσης το Κατάρ να αναλάβει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο κρατίδιο των Σκοπίων, ενώ έκανε και τουριστικό άνοιγμα προς την ασιατική χώρα. Αξιωματούχοι του Κατάρ δήλωσαν πως αντιπροσωπεία τους θα επισκεφτεί τα Σκόπια για να εξετάσει τις πιθανότητες συνεργασίας των δύο χωρών.

Εμείς να σημειώσουμε ότι η χώρα του Κόλπου ενδιαφέρεται για επενδυτικά προγράμματα πολλών δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα, ενώ πληροφορίες την φέρουν να επιθυμεί να αποσπάσει έναντι πινακίου φακής «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου, τα οποία θα αποκληθούν «επένδυση» από τους φοβερούς και τρομερούς ηγέτες μας.
Στην περίπτωση του Ελληνικού, για παράδειγμα, από τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ που ήθελαν να (ξε)πουλήσουν στη χώρα του Κόλπου το καλύτερο «οικόπεδο» της Μεσογείου με χαρακτηριστικά ανώτερα και από αυτά του πριγκιπάτου του Μονακό (δεν αποτελεί υπερβολή αλλά κυριολεξία, ενώ τεκμηριώνεται εύκολα), φτάσαμε σε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα ότι στην κυβέρνηση φοβούνται ότι το τίμημα θα είναι μικρότερο των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ και ετοιμάζονται, λέει, για εναλλακτικό σχέδιο! Το σχέδιο υποτίθεται ότι αφορά στην τμηματική αξιοποίηση της έκτασης…
Πολλοί υποστηρίζουν ότι απλά ρίχνουν τον πήχη των προσδοκιών για να παρουσιάσουν ως τεράστια επιτυχία το να λάβουν π.χ. πέντε δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία συζητούσαν εξ αρχής, ενώ στα δημοσιογραφικά γραφεία η εντύπωση που επικρατεί είναι ότι ο νικητής έχει ήδη κριθεί. Άλλοι σπεύδουν να συνδέσουν στις εξελίξεις το ταξίδι του Πάγκαλου στο Κατάρ.

Αυτή η κατάσταση με τις περίφημες «επενδύσεις» κινδυνεύει να καταντήσει ανέκδοτο στην Ελλάδα. Αρχίζει να διαφαίνεται ότι η Ελλάδα έχει πέσει θύμα υποτιμητικής κερδοσκοπίας και στον τομέα των ακινήτων, με σκοπό τα «φιλέτα» να περάσουν στα χέρια συγκεκριμένων «παικτών» πριν «επανεκκινήσουν» την ελληνική οικονομία, ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι, άλλοι διότι απλώς θα παίρνουν ένα μεροκάματο και άλλοι διότι θα κερδίζουν από ένα-δυο καζίνο και άλλους τόσους… ουρανοξύστες.
Κάποιος πρέπει επιτέλους να βάλει φρένο, η τρόικα υποτίθεται ότι βρίσκεται εδώ όχι για να εξυπηρετήσει τα όποια συμφέροντα, αλλά για να βοηθήσει την Ελλάδα να αναπτυχθεί για να ξεπληρώσει τους δανειστές της (τους ίδιους μήπως;). Φαίνεται ότι εναλλακτική λύση είναι η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος των «φιλέτων» όπως είπαμε και με ένα νέο πέρασμά μας από τον «κουρέα» θα είμαστε όλοι χαρούμενοι.
Μήπως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όμως αυτή τη φορά;

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top