GuidePedia

0

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργκιουν δήλωσε ότι η Ρωσία ενθάρρυνε την ελληνοκυπριακή πλευρά να συνεχίσει την «αδιάλλακτη στάση της» και να μην υποβοηθήσει τις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιας και διαρκούς λύσης στο νησί.



Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Οζγκιουργκιουν αναφέρει ότι «είναι λυπηρό για μια χώρα όπως η Ρωσία που έχει την ευθύνη να βοηθήσει την ειρηνευτική διαδικασία να κάνει δηλώσεις που θα απομακρύνουν περαιτέρω την ελληνοκυπριακή πλευρά από μια λύση».
Πρόσθεσε ότι η δήλωση της Ρωσίας σχετικά με την ύπαρξη προϋποθέσεων για μια διεθνή διάσκεψη θα επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία.
Σύμφωνα με τον κ. Οζγκιουργκιουν η υποστήριξη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όπως η Κίνα και η Γαλλία στην αρνητική στάση της Ρωσίας, δείχνει ότι το Συμβούλιο δεν μπορεί να συμβάλλει εποικοδομητικά στις προσπάθειες για λύση.
Εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της τ/κ πλευράς να πράξει ότι μπορεί για τη λύση στη βάση του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε ότι η επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης στο νησί θα καταστεί δυνατή με την αποφυγή από πλευράς τρίτων, δηλώσεων που έχουν ως αποτέλεσμα να γίνεται η στάση της ελληνοκυπριακής ηγεσίας «πιο αδιάλλακτη».
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top