GuidePedia

0
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση που προέκυψε μετά από τηλεοπτική εκπομπή στα παλαιστινιακά εδάφη όπου τα λόγια που ακούστηκαν ήταν κυριολεκτικά απίστευτα, ενώ και οι καλεσμένοι… ιδιαίτεροι. Πρόκειται για μια εκπομπή που κατάφερε ισχυρό πλήγμα στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, Αμερικανών, Ευρωπαίων και άλλων διαμεσολαβητών, να επιτύχουν την επανέναρξη των συνομιλιών Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Τι έγινε όμως; Τα στοιχεία που ακολουθούν εμπεριέχονταν σε ενημερωτικό δελτίο το οποίο διένειμε η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα: «Την περασμένη εβδομάδα σε εκπομπή με την ονομασία ‘Για Σας’ (For You) στον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό της Παλαιστινιακής Αρχής, προσκλήθηκαν να μιλήσουν η μητέρα και η θεία του Παλαιστίνιου Χακίμ Αγιουάντ ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στο Ισραήλ για τη στυγερή δολοφονία της Ισραηλινής οικογένειας Φόγκελ στην Ισραηλινή πόλη Ιταμάρ στις 11 Μαρτίου 2011 κατά την οποία ομάδα παλαιστινίων τρομοκρατών δολοφόνησε εν ψυχρό μαχαιρώνοντας στον ύπνο τους τα μέλη της οικογένειας και συγκεκριμένα τον πατέρα, την μητέρα και δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 11 και 4 χρονών καθώς και ένα βρέφος 2 μηνών. Επρόκειτο για μια από τις πιο αποτρόπαιες τρομοκρατικές ενέργειες τον τελευταίων ετών που συγκλόνισε ολόκληρη την ισραηλινή κοινωνία αλλά και όλη την υφήλιο».
Και η ενημέρωση συνεχίζει: «Στην εκπομπή που ήταν αφιερωμένη στους Παλαιστινίους κρατουμένους σε Ισραηλινές φυλακές, με την θερμή παρότρυνση των παρουσιαστών, η μητέρα του Χακίμ Αγουάντ του στέλνει της ‘ευλογίες της’ και αναφέρει ότι ο ‘γιός της πραγματοποίησε την επιχείρηση στο Ιταμάρ για την οποία εκτίει ποινή πέντε φορές ισόβιας κάθειρξης.’ Στην εκπομπή η θεία του Παλαιστινίου τρομοκράτη περιγράφει τον ίδιο και την ομάδα του ως ‘ήρωες’ και ‘θρύλους.’ Αντιδρώντας στις δηλώσεις της θείας και ενθαρρύνοντάς την, οι παρουσιαστές της εκπομπής λένε κάποια στιγμή ότι ‘και εμείς από την πλευρά μας τους στέλνουμε επίσης τους χαιρετισμούς μας’.»
Σύμφωνα με το ίδιο ενημερωτικό, στις 9 Ιανουαρίου του 2012, στον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό της Παλαιστινιακής Αρχής, προβλήθηκε ο Μουφτής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμεντ Χουσέιν, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση για την 47ή επέτειο της ίδρυσης του κινήματος Φατάχ και απηύθυνε έκκληση για την δολοφονία Εβραίων. Την ώρα που παρουσίαζε τον Μουφτή, ο συντονιστής της εκδήλωσης δήλωσε ότι «ο πόλεμός μας με τους απογόνους των πιθήκων και των γουρουνιών (δηλαδή Εβραίων) είναι θρησκευτικός πόλεμος και πόλεμος πίστης»!
Ο ίδιος ο σεΐχης δήλωσε στο ακροατήριο ότι: «H ώρα της ανάστασης δεν θα έρθει μέχρι να πολεμήσετε τους Εβραίους. Ο Εβραίος θα κρυφτεί πίσω από βράχια ή δέντρα. Και μετά τα δέντρα και βράχια θα φωνάξουν, Ω μουσουλμάνε, υπηρέτη του Αλλάχ, υπάρχει ένας Εβραίος που κρύβεται πίσω μου, έλα και σκότωσέ τον.»
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος σχολιασμός για να αντιληφθεί κανείς ότι όσοι επικροτούν τέτοιες ενέργειες και δηλώσεις πρόκειται για αρρωστημένους εγκεφάλους. Η οποιαδήποτε βιαιότητα από τη πλευρά του ισραηλινού στρατεύματος επικαλούνται οι Παλαιστίνιοι ΔΕΝ μπορεί να δικαιολογήσει είτε ην εν ψυχρώ δολοφονία μικρών παιδιών. Και προφανώς, από τη στιγμή που ο σταθμός ελέγχεται από το επίσημο και αναγνωρισμένο όργανο, την Παλαιστινιακή Αρχή η οποία λαμβάνει πλούσια χρηματική βοήθεια από τη Δύση, το λιγότερο που θα μπορούσε να πράξει είναι το να ελέγξει τα κηρύγματα μίσους που δηλητηριάζουν κυρίως τους νέους, καταστρέφουν κάθε πιθανότητα ειρήνευσης, ενώ άπαντες αναγνωρίζουν μετά από ένα διάστημα ότι ισχύει το «κάθε πέρσι και καλύτερα».
Εμείς αρνούμαστε να προβάλουμε τις φρικιαστικές φωτογραφίες που υάρχουν στο διαδίκτυο από τη δολοφονία. Αρκεί ένα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο με απλές λέξεις κλειδιά, όπως «Fogel family, Itamar, murder» για όσους επιμένουν. Για να προλάβουμε τους πολυάριθμους καλοθελητές που σχολιάζουν διατυπώνοντας γνωστές αθλιότητες ή ακόμα και απειλώντας πίσω από την ασφάλεια (σχετική σε κάθε περίπτωση…) της ανωνυμίας του διαδικτύου, επειδή με το… έτσι θέλω το αντι-αβραϊκό τους μένος και το μίσος πρέπει να το υιοθετήσουμε όλοι γιατί αλλιώς θα μας… μαλώσουν, δηλώνουμε ότι εξίσου απεχθείς είναι και οι φωτογραφίες από σκοτωμένα παιδάκια Παλαιστινίων στη Γάζα ή οπουδήποτε αλλού, καθότι αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε υπό το πρίσμα της εθνότητας κάποιον, ακόμη κι αν πρόκειται για τον χειρότερο εχθρό της χώρας μας. Τόσο απλά. Oρισμένα είναι ζητήματα αρχής, προσωπικής ηθικής και κώδικα αξιών του καθένα από εμάς.
Για να επανέλθουμε στον σχολιασμό, χάνονται ευκαιρίες εξομάλυνσης και δεν επιστρέφουν, με αποτέλεσμα να χειροτερεύει το status quo στο έδαφος. Οι ενέργειες βέβαια αυτές θα μπορούσαν να ερμηνευτούν υπό το πρίσμα της προσπάθειας εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στη Φατάχ και τη Χαμάς, με την πρώτη να σκληραίνει τη στάση της και τη δεύτερη να επιχειρεί να τηρήσει χαμηλό προφίλ, με σκοπό να «συναντηθούν» οι δυο παλαιστινιακές πτέρυγες «στη μέση της διαδρομής».
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, τα ίδια και χειρότερα μπορεί να ισχύουν και για την πλευρά των Ισραηλινών, ιδίως το τμήμα των υπερορθόδοξων Εβραίων, οι οποίοι ουκ ολίγα προβλήματα έχουν προκαλέσει, με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες να κάνουν ανοικτά λόγω για εσωτερική – εγχώρια τρομοκρατία. Σε αυτές τις καταστάσεις ο απλός καθημερινός πολίτης που απεχθάνεται τους ψυχασθενείς οι οποίοι ζουν για να βλέπουν το αίμα στη Μέση Ανατολή να κυλά, δεν έχει άλλο όπλο για να αντιδράσει, πέρα από την ανεξάρτητη σκέψη και την κοινή λογική.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top