GuidePedia

0

Όλες οι ενδείξεις από την Κύπρο κατατείνουν στο ότι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, οι πιθανότητες να προκύψει υποψήφιος έκπληξη είναι εξαιρετικά αυξημένες. Το όνομα της Ευρωβουλευτού του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Ελένης Θεοχάρους, ακούγεται όλο και εντονότερα στα παρασκήνια, ενώ δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά αποδοχής της από την κυπριακή κοινωνία είναι ιδιαιτέρως αυξημένα.
Το κόμμα από το οποίο προέρχεται έχει ήδη έναν υποψήφιο, τον πρόεδρό του Νίκο Αναστασιάδη. «Ψίθυροι» από την Κύπρο αναφέρουν ότι η εσπευσμένη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις εκλογές, έναν ολόκληρο χρόνο πριν, οφείλεται στην «εσωτερική αντιπολίτευση», αφού πολλοί «βάζουν στοίχημα», ότι η Ελένη Θεοχάρους είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, ανακατεύοντας επικίνδυνα – για τους παραδοσιακούς κομματικούς σχηματισμούς – την «τράπουλα».
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ», της συναδέλφου Κάτιας Σάββα, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο, καθώς η προσεκτική του ανάγνωση είναι αποκαλυπτική των προθέσεων και των ζυμώσεων, που υπόσχονται μια προεκλογική περίοδο που δεν θα μοιάζει καθόλου με ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Ο δημοσίευμα με τίτλο «ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ: Δεν βιάζεται η Θεοχάρους» μπορεί κανείς να το διαβάσει στον ιστοχώρο της εφημερίδας στην ακόλουθη διεύθυνση:
http://www.politisnews.com/cgibin/hweb?-A=216795&-V=articles
Σε δεινό δυνητικό αντίπαλο του Νίκου Αναστασιάδη στις επικείμενες προεδρικές εκλογές και συνάμα σε μεγάλο πονοκέφαλο αορίστου χρόνου για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, που απέκλεισε a priori άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δικής της, εξελίσσεται η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους.
Μιλώντας στον 107,6 η ευρωβουλευτής επανέλαβε και ενίσχυσε τα όσα ευθαρσώς είχε δηλώσει στη συνέντευξή της στον «Πολίτη» στις 22 Ιανουαρίου περί αναγκαιότητας επιλογής, τούτες τις κρίσιμες ώρες, υπερκομματικού υποψηφίου. Σε ένα περίτεχνο μάλιστα επικοινωνιακό παιγνίδι αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, μέχρι και την εξαγγελία του προεκλογικού προγράμματος του Νίκου Αναστασιάδη.
Την ίδια ώρα η κ. Θεοχάρους διερωτάται ποιο είναι το μεμπτό στα όσα δήλωσε στη συνέντευξή της για το ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστούν εκ προοιμίου άλλες επιλογές, για να προσθέσει ότι δυστυχώς επαληθεύεται αφού δεν τέθηκε κανένα άλλο όνομα επί τάπητος στον ΔΗΣΥ.
Η ευρωβουλευτής είχε επισημάνει τότε πως «και βεβαίως ο Νίκος Αναστασιάδης έχει τον πρώτο λόγο ως ιστορικός ηγέτης για μια εικοσαετία, εάν ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα διεκδικήσει μόνος του τις εκλογές. Αλλά, προσωπικά δεν θα ήθελα να αποκλειστεί η δυνατότητα σύναψης συμμαχιών. Που φυσικά μπορούν να γίνουν και με υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη. Αλλά δεν πρέπει να αποκλειστούν a priori όλα τα άλλα ενδεχόμενα. Οι συνθήκες επιβάλλουν να κτίζουμε γέφυρες και όχι να χαλούμε. Αν όντως θέλουμε να απαλλαγούμε οριστικά από τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές και τα φαντάσματα του παρελθόντος».
Χθες πρόσθεσε ότι κανείς από μόνος του, κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές γιατί αυτήν την ώρα δεν χρειαζόμαστε μια κομματική παρέμβαση στο τι συμβαίνει στην Κύπρο. «Γιατί δεν μπορεί από τη μια να λες ότι έχουμε φτάσει πέρα από το τέρμα, βρισκόμαστε όχι στο χείλος του γκρεμού αλλά κρεμόμαστε μέσα στο χάος, και από την άλλη να μην αναζητούμε μια υπερκομματική λύση μια υπερκομματική προσπάθεια που θα συνενώσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες που γνοιάζονται και αγωνιούν ούτως ώστε να φτάσουμε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top