Αυτό τον καιρό οι ταπεινωτικές και προσβλητικές δηλώσεις πρός την Ελλάδα καλύπτουν όλο το φάσμα των προκλητικών δηλώσεων απέναντι σε ένα υπερήφανο λαό με λάθος ηγεσίες. Μούρχεται στο μυαλό μιά φράση την οποίαν συχνά την λέει ένας φίλος, “Μάθαν ότι κουραστήκαμε, πλακώσαν και οι βδέλες”. Θα προσπαθήσω να στοιχειοθετήσω παρακάτω κάποιες απο τίς πολλές πληροφορίες οι οποίες εμφανιστήκαν στα ΜΜΕ, ούτως ώστε να θεμελειώσω την νοηματική κατάληξη, του ότι η περιοχή μας αλλάζει ραγδαία, οφθαλμοφανώς πλέον, και ο Ελληνικός λαός καλείται για πολλοστή φορά να φυλάξει “θερμοπύλες”.
Οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας, Κρίστοφ Λάιτλ, ο οποίος προτείνει « η Ελλάδα να πουλήσει μερικά απο τα απομακρυσμένα ακατοίκητα νησιά της στην Τουρκία... αν δείτε το χάρτη, η Τουρκία θα μπορούσε να ενδιαφερθεί σε κάποια κοντινά και ακατοίκητα νησιά. Και δεν μιλώ για ιδιώτες αλλα για το τουρκικό κράτος. Έτσι η Ελλάδα θα μπορούσε να δείξει με συμβολικό τρόπο, πως μπορεί να δώσει ένα μέρος της κυριαρχίας της….η Ελλάδα παραχωρώντας μέρος της κυριαρχίας της θα μπορούσε να δείξει την ευχαρίστηση της...
Με μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να λυθεί και το Κυπριακό !!!.
Η παραίτηση από, μέρος της κυριαρχίας της (εννοεί την Ελλάδα), θα ήταν ένα δείγμα ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια.» (ποιάς βοήθειας άραγε, των 130 δις, απο τα οποία μένουν λιγότερα στο Ελληνικό δημόσιο, απο αυτά που παίρνουν οι ξένες και ντόπιες Τράπεζες, ;;;).
Ο Αντρέα Γκρος, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπεύθυνος για την σύνταξη έκθεσης για την ύπαρξη μειονότητας στη Ρόδο, σε πρόσφατη συνέντευξή του επιβεβαίωσε την αναφορά του περί ύπαρξης “τουρκικής μειονότητας” στην Ρόδο.Όταν μιλάει ένα μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης για “τουρκική μειονότητα” στη Ρόδο, είναι προφανές ότι τα πράγματα είναι σοβαρότερα απʼότι πιστεύουν κάποιοι “ανευθυνουπεύθυνοι” στην Αθήνα.
«Δεν είμαστε Τούρκοι, και δεν καλέσαμε τον Ελβετό βουλευτή στην Ρόδο» δηλώνει ξεκάθαρα ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου μουσουλμάνων Ρόδου Αδελφοσύνη Μεχμέτ Ζαμαντάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στo τηλεοπτικό κανάλι «Κόσμος» της Ρόδου ο Μεχμέτ Ζαμαντάκης κατακεραυνώνει τον Ελβετό βουλευτή και μέλος του συμβουλίου της Ευρώπης ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην Ρόδο την οποία επισκέφτηκε μαζί με μία τουρκάλα βουλευτή, δήλωσε ότι ήρθε στο νησί κατόπιν πρόσκλησης των «Τούρκων» του νησιού.Ο Ελβετός βουλευτής παροτρύνθηκε να επισκεφτεί την Ρόδο και την Κώ από την τουρκική κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κάλυψε “όλα” τα έξοδα του ταξιδιού του.
Στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνεται,«Η Ελλάδα δε διασώθηκε. Η κυβέρνηση στην Αθήνα αγοράζει χρόνο με τεράστια ποσά υπό τους όρους της αυστηρής λιτότητας και μεταρρυθμίσεων καθώς και αυστηρού ελέγχου. Υποτίθεται ότι η χώρα θα είναι το 2020 σε θέση να πληρώνει μόνη της τα χρέη της. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν το πιστεύει κανείς, πιθανότερη θεωρείται μία επιπλέον αναδιάρθρωση, και ένα καινούργιο “δάνειο”. Γιατί με το ευρώ η Ελλάδα δε μπορεί να κερδίσει πίσω την ανταγωνιστικότητά της, που αποτελεί προϋπόθεση για σταθερά φορολογικά έσοδα. Για να καταστεί δε ανταγωνιστική έναντι των εμπορικών της εταίρων, θα έπρεπε οι μισθοί και οι τιμές να μειωθούν κατά το ήμισυ», δηλ. να υποτιμήσει βίαια, εσωτερικά την οικονομία της, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Ελληνικό λαό, δηλ τραγική φτώχεια και "μιζέρια".
Απο την άλλη πλευρά, οί δηλώσεις του κ. Γ. Μανιάτη, «Δεν θα ήταν σώφρον η κυβέρνηση να έβγαινε τώρα σε “διακεκαυμένη ζώνη”. Καμμία εταιρεία δεν θέλει να παίξει τα κεφάλαιά της εκεί που το τοπίο είναι ασαφές»,δηλώσεις με τίς οποίες, παραδέχεται το βάσιμο των τουρκικών διεκδικήσεων και χαρακτηρίζει «ασαφές το τοπίο σε Αιγαίο και Καστελόριζο (Μεγίστη)» σε ότι αφορά την δυνατότητα της ελληνικής πλευράς να προκηρύξει διαγωνισμούς, για έρευνες υδρογονανθράκων, σε αυτήν την περιοχή της Ελληνικής επικράτειας.
Όταν η πάγια εθνική θέση από το 1974 μέχρι σήμερα, είναι ότι, «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των χερσαίων νησιωτικών περιοχών διέπεται αυστηρά από την Συνθήκη της Λωζάνης, και βάσει αυτής, υπάρχουν τεκμαρτά συγκεκριμένα ελληνικά δικαιώματα».
Οφείλει αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών να δώσει απαντήσεις και βέβαια να τοποθετηθεί η πολιτική ηγεσία άμεσα, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, ο οποίος έχει αναδείξει την ΑΟΖ ως αιχμή της πολιτικής του, ελπίζω όχι όπως το “Ζάππειο Ι και ΙΙ", και βέβαια το ΛΑΟΣ και η αριστερά.
Ο κ. Α. Νταβούτογλου, υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, δηλώνει, «Υπάρχουν προβλήματα συνδεόμενα με την κυριαρχία ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων. Η χώρα μας επιθυμεί να βρεθεί μόνιμη λύση βάσει της αρχής της ευθυδικίας και λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας» απαντώνας σε ερώτηση Τούρκου βουλευτή.
Οι παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας δεν έχουν τελειωμό, παρʼόλα αυτά η Ελληνική κυβέρνηση υποταγμένη στα φοβικά της σύνδρομα αντιδρά “υποχωρόντας”, δημιουργώντας κατʼαυτόν τον τρόπο “κεκτημένα” στην επεκτατική πολιτική και τακτική των Τούρκων. Η προσπάθεια των Τούρκων, στο να καταστήσουν “δορυφόρο” τους την Ελλάδα, θεωρώ ότι είναι εκ προιμίου καταδικασμένη.
Ένα τεράστιο στράτευμα, του οποίου όμως η ποιότητα και το βάθος της, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ανταποκρίνονται στο ποσοτικό του μέγεθος, αποτελούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν για πρώτη φορά στην δημοσιότητα τα τουρκικά επιτελεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας ανέρχεται στα 720.000, ένας αριθμός κατά τι μικρότερος από τους ελληνικούς υπολογισμούς που αναφέρονταν σε 740.000 στράτευμα.
Αναλυτικά, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν 365 στρατηγούς, 39.975 αξιωματικούς, 95.824 υπαξιωματικούς, το επαγγελματικό προσωπικό ανέρχεται στους 201.379, οι κληρωτοί στους 465.197, ενώ απασχολείται πολιτικό προσωπικό 53.424 εργαζομένων.
Στίς 27-10-2011 ο αντιπροέδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, δηλώνει, ότι γνωρίζει το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας Παπανδρέου –Ερντογάν, και υποστηρίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε το δικαίωμα της Τουρκίας, για έρευνες στην περιοχή της Κύπρου.
Οι δηλώσεις έχουν ώς εξής «Ο Γ.Α. Παπανδρέου είπε να μην υπάρξει κάποιο ζήτημα με τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο. Να μην υπάρξει ένταση. Η απάντηση μας ήταν πως “είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε θα εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις. Οι Ελληνοκύπριοι το ξεκίνησαν. Έτσι και η Τουρκία στην ΑΟΖ θα κάνει έρευνες. Δεν ακούμε τίποτα. Το Πολεμικό μας Ναυτικό και αν χρειαστεί η Αεροπορία μας θα προστατεύει τις έρευνες, Έμας. Τότε ο Παπανδρέου απάντησε στον Ετζεβίτ: "Έχετε δίκιο. Αν κάνουν έρευνες εκείνοι κι τότε και εσείς μπορείτε. Αλλά άς μην υπάρξει ένταση"».
Αργότερα σε γραπτή δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε ότι “στη συνέντευξή μου ήθελα να εξηγήσω την τουρκική στάση και την φιλική ατμόσφαιρα της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Ερντογάν, και να υπογραμμίσω τα θέματα που συζήτησαν. Φυσικά, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξήγησε τις θέσεις του στη συνομιλία αυτή.
Δυστυχώς, ορισμένες από τις εκφράσεις μου προκάλεσαν παρερμηνείες”.
Ωμές παραβιάσεις της Ελληνικής κυριαρχίας, όμως, είχαμε και εχθές από την τουρκική Αεροπορία (αποτελούν πλέον, αδιαψευτο μάρτυρα του σχεδιασμού της Αγκυρας, την συντήρηση ανύπαρκτων θεμάτων τα οποία, κάποια “κατάλληλη” στιγμή θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει επʼωφελεία της, στην διεκδίκηση κυριαρχίας απο την Ελλάδα), η οποία με 11 αεροσκάφη (10 μαχητικά και ένα CN-235) πραγματοποίησε σήμερα 2 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).
Η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, περιοχές κατά τεκμήριο "πετρελαιοφόρες".
Στην γεοπολιτική “σκακιέρα”, ο εν δυνάμει “αντίπαλος” της Τουρκίας, στην περιοχή, το Ισραήλ, προτείνει, την δημιουργία ενός βαλκανικού «άξονα» Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας ο οποίος μαζί με την Κύπρο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πολιτικό και στρατιωτικό, “αντίβαρο” στην Τουρκία, σχέδιο το οποίο, καλοβλέπουν διπλωμάτες στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post το Ισραήλ βλέπει την Κύπρο ως ένα, στρατηγικής σημασίας περιφερειακό συνεργάτη με τον οποίο η ενδυνάμωση της συνεργασίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της ισραηλινής εξωτερικής πολιτικής.
Σύμφωνα με τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για την εξαγωγή του φυσικού αερίου που θα παράγεται στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο κρατών, στην Ευρώπη.
Θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η συνεργασία με το Ισραήλ, θα μπορούσε να αποτελέσει την απάντηση στα διαχρονικά προβλήματα Ελλάδας-Τουρκίας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, εφόσον στην πράξη το Ισραήλ αποδυκνύει ότι η επιλογή απεμπλοκής του απο την στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία, αποτελεί στρατηγική του επιλογή. Το Ισραήλ σήμερα επαναπροσδιορίζει την εξωτερική του πολιτική σε ότι αφορά συμμαχίες και συνεργασίες και έχει αποδείξει ότι αναγνωρίζει την ελληνική ΑΟΖ.
Η σταδιακή αλλά μεθοδικά οργανωμένη απεξάρτηση της Τουρκίας από τον έλεγχο της Δύσης, και πιο ειδικά από τις ΗΠΑ, μέσα από την ανάπτυξη της εγχώριας βαριάς βιομηχανίας της, και την οικονομικής ανάπτυξής της, με βάση τα ισλαμικά κεφάλαια, δεν αποτελούν θετικές ενδείξεις για το μέλλον, όσον αφορά τον πολιτικό έλεγχο της Τουρκίας από τις ΗΠΑ, και αυτό "ακουμπάει" άμεσα και την περιοχή μας.
Η Τουκία αντιδρά με το πατροπαράδοτο “καρότο”, κουνάει το καρότο και όσοι “πιστοί προσέλθετε”, δηλ. ανακοινώνει ότι σχεδιάζει-προτίθεται να πραγματοποιήσει την αγορά 100 αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-35, δύο από τα οποία θα παραδοθούν το 2015, αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τον εκσυγχρονισμό του αεροπορικού της στόλου, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Ισμάτ Γιλμάζ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet.
Δημοσιοποιεί την “πρόθεση” της, και τίς “σκέψεις” της περί της “αγοράς 100 F-35, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις και προσδοκίες, ενισχύοντας τις οικονομικές προσδοκίες κάποιων και τα φοβικά σύνδρομα άλλων, οι οποίοι ειναι ευεπίφοροι στα ανάλογα σύνδρομα.Με ένα “σμπάρο δύο τρυγόνια”, και μάλιστα ανέξοδα !!!
Ανεξάρτητα εάν στό τέλος, προχωρήσει ή όχι στην αγορά αυτή, θα έχουν μείνει οι προσδοκίες και οι φοβικές επιρροές και εντυπώσεις, στούς αντιπάλους.
Πρός το παρόν θα αποκτήσει μόνον δύο F-35 έναντι 16 δις δολλαρίων, και αργότερα “ίδωμεν”.
Γενικά απευθύνονται σε αγοραστές ευεπίφορους σε κατανάλωση “προιόντων”!!!
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Bülent Arınç, διαψεύδοντας κατηγορηματικά, τόνισε ότι, «Η οργάνωσης της Χαμας είναι ανέκαθεν αναγνωρισμένη υπό της Τουρκίας. Όπως είναι γνωστό η οργάνωσης αυτή συμμετείχε στις εκλογές στην Παλαιστίνη, και σαν αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών, σήμερα, υπάρχει ένα Παλαιστινιακό κράτος με ιδρυτή την Χαμας. Δεν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ότι η τουρκική κυβέρνησης διάθεσε εκατομμύρια δολλάρια, στους Παλαιστίνιους από διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης».
Η αντιπαράθεση Τουρκίας-Ισραήλ, παίρνει χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης, προκαλώντας τα ανακλαστικά επιβίωσης του Ισραήλ.Είναι πλέον του βεβαίου, ότι το Ισραήλ θα αντιδράσει, το πώς και το πότε θα το δούμε λίαν συντόμως. Η Συρία και το Ιράν ώς "θέματα" άμεσης προτεραιότητος, αναβάλουν χρονικά την ενασχόληση
με το "πρόβλημα" που λέγεται Τουρκία, πρός το παρόν !!!
πηγή
Δημοσίευση σχολίου