GuidePedia

0
Ξέσπασμα οργής κατά νομπελίστα συγγραφέα



«Απίστευτο» χαρακτηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ τον καβγά του Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό νομπελίστα Πολ Οστερ. Ολα ξεκίνησαν όταν ο Οστερ, πολύ δημοφιλής στην Τουρκία, ανακοίνωσε στη «Χουριέτ» πως δεν θα επισκεφθεί τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλους τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στις φυλακές.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξοργίστηκε και δεν έχασε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, να αντεπιτεθεί, σχολιάζοντας ειρωνικά «αχ, τι κρίμα, κι εμείς που βασιζόμασταν σ' εσένα», ενώ προσέθεσε: «ποιον ενδιαφέρει εάν θα έρθεις ή όχι; Θα χάσει η Τουρκία το κύρος της;».
«Υποκρισία» Αργότερα ο Ερντογάν επανήλθε κατηγορώντας τον Οστερ για «υποκρισία», αφού «δεν έχει πρόβλημα να επισκέπτεται το Ισραήλ. Εκεί δεν καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα;». Ο συγγραφέας πήρε τη σκυτάλη υποστηρίζοντας πως «όποια κι αν είναι η ιδέα του Ερντογάν για το Ισραήλ, εκεί τουλάχιστον υπάρχει ελευθερία της έκφρασης».
Η «υπόθεση Οστερ» δεν άργησε να κερδίσει το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου. Χαρακτηριστικό της εντύπωσης που προκαλεί η αντιπαράθεση αποτελεί δημοσίευμα της Ραντικάλ, στο οποίο επισημαίνεται πως «ένα από τα τελευταία πράγματα που περίμενε κανείς είναι να δει τον Ερντογάν σε έναν ''καβγά καφενείου'' με έναν διάσημο συγγραφέα όπως ο Πολ Οστερ».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top