GuidePedia

0

Η ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος όπως ήταν αναμενόμενο θέτει εμπόδια στην εκταμίευση της επόμενης δόσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ε.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ επρόκειτο να συσκεφθεί στα μέσα Νοεμβρίου για να αποφασίσει αν θα εκταμίευε την έκτη δόση των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία θα καθυστερήσει, μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.

Είναι σαφές ότι ο διεθνής παράγοντας, ενοχλημένος από τις εξελίξεις στην Ελλάδα που είχαν σοβαρές επιπτώσεις σε διεθνές οικονομικό επίπεδο, προσπαθεί να ασκήσει πίεση με σκοπό να… επαναφέρει την κατάσταση στον δρόμο που είχε χαραχτεί αρχικά, ελαχιστοποιώντας κατά το δυνατόν τις αναταράξεις στις αγορές. Κατά συνέπεια, η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στις Κάνες στην – επί τη ευκαιρία – συνεδρίαση των G20 για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί είναι για πόσο καιρό ακόμα οι ηγεσίες των χωρών της Ευρωζώνης – κυρίως – θα συνεχίσουν να προσποιούνται ότι το μοναδικό πρόβλημα είναι το ελληνικό χρέος και όχι τα πολλαπλά δομικά και μη προβλήματα στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και άλλες αδυναμίες στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης…
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top