GuidePedia

0

Εάν στην παρούσα συγκυρία επικρατήσει το παλιό-καλό συνήθειο της… φυλής να «τρωγόμαστε» μεταξύ μας στις πιο κρίσιμες για το έθνος στιγμές, τότε δεν μπορεί παρά να είμαστε άξιοι της μοίρας μας…
Μεγιστοποιείται η ανησυχία για τις εξελίξεις στην Κύπρο με αφορμή τη σύγκρουση του διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας στο υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου, Σόλωνα Κασίνη, με τη πολιτική του προϊστάμενο Πραξούλα Αντωνιάδου. Μια σύγκρουση η οποία κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα ότι έχει χτιστεί με κόπο μέχρι στιγμής και να ανακατέψει την «τράπουλα» στην περιοχή με τρόπο εξαιρετικά δυσμενή για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή η Τουρκία «τρίβει τα χέρια της» από ικανοποίηση και στέλνει το Piri Reis επιχειρώντας να περιπλέξει ακόμα περισσότερο το σκηνικό και να οδηγήσει σε μπλοκάρισμα τη διαδικασία, με πρόσχημα τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για το Κυπριακό.
Η σύγκρουση των δύο κλιμακώνεται συνεχώς με τον Κασίνη να καταγγέλλει πλέον ότι «κάτι δεν πάει καλά» με τη γεώτρηση για φυσικό αέριο που διεξάγεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, αλλά και για «μαγειρεία» που αφορούν στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης που θα αφορά σε άλλα θαλάσσια «οικόπεδα».
Πέραν όμως του γεωστρατηγικού χαρακτήρα της υπόθεσης υπάρχει και ο αμιγώς οικονομικός, με την Κυπριακή Δημοκρατία να θέτει σε κίνδυνο έσοδα που δυνητικά υπερβαίνουν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια και μάλιστα μόνο από ένα «οικόπεδο» το οποίο δεν θεωρείται ως το περισσότερα υποσχόμενο.
Τις τελευταίες ημέρες καταβάλλεται μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ωστόσο, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις, είναι προφανές ότι η βαθύτατη αντιπάθεια που τρέφει ο ένας για τον άλλο υπονομεύει την εθνική προσπάθεια. Επειδή όμως τα αισθήματα του ενός για την άλλη και αντίστροφα, μας είναι παγερά αδιάφορα, αυτό που μας ανησυχεί είναι οι δημόσιες αναφορές του Κασίνη για ανεπαρκείς χειρισμούς από την πλευρά της κυπριακής κυβέρνησης και πλημμελείς έως ανύπαρκτους ελέγχους…
Βέβαια, θα πρέπει να δηλώσουμε εξαρχής, ότι οι δραστηριότητες της υπουργού μας ανησυχούν βαθύτατα, όπως επίσης και όλη αυτή η ψευδαίσθηση περί συνεργασίας με την Τουρκία και αμοιβαίων ωφελημάτων που παραπέμπουν στη μεταφορά των σεναρίων «συνεκμετάλλευσης» που αφορούν στο Αιγαίο, στην ακόμα κρισιμότερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η υπουργός έχει λάβει βραβείο από την Τουρκία για καταγεγραμμένες σε βιβλίο απόψεις της για το θέμα, κάτι που εξ ορισμού θα έπρεπε να κάνει τους πάντες καχύποπτους.
Το θέμα προφανώς βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος θα πρέπει να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό, προφανώς με τρόπο διαφορετικό συγκριτικά με το χειρισμό τους στην τραγωδία στο Μαρί… Όποιος πάντως επιθυμεί συνεργασία με την Τουρκία θα πρέπει να βγαίνει ευθαρσώς να το δηλώνει ώστε να κρίνεται, διότι, εάν δεν σφάλουμε, ο κυπριακός λαός, ο κυπριακός Ελληνισμός ουδέποτε έδωσε σε κάποιον τέτοια εξουσιοδότηση μέσω εκλογών. Άρα, οι προσωπικές απόψεις είναι απολύτως σεβαστές, καθώς επίσης και άκρως αντιδημοκρατικό – για να μην πούμε τίποτε χειρότερο – το να επιχειρείται δια της πλαγίας η επιβολή τους…
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top