GuidePedia

0
 
Μέρκελ και Σαρκοζί έβαλαν το μαχαίρι στον Γ. Παπανδρέου και την… Ελλάδα, χθες στη διάρκεια της συναντησής τους στις Κάννες. Η λανθασμένη πολιτική τακτική του Γ. Παπανδρέου, του εξασφάλισε τη συμπαράσταση σχετικά με το αίτημά του να μοιραστεί η ευθύνη ανάμεσα στο σύνολο της πολιτικής ηγεσίας στην Αθήνα, αλλά τον υποχρέωσαν να δώσει σαν ημερομηνία του δημοψηφίσματος την 5η Δεκεμβρίου αλλ ακια πως το ερώτημα που θα τεθεί δεν θα αφορά την νέα δανειακή συμφωνία, όπως αρχικά είχε δηλώσει αλλά αν η χώρα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ ή όχι, κάτι που δεν προβλεπόταν στην κυβερνητική ανακοίνωση αλλα και τη δήλωση Τόλκα χθες το βράδι.
Η ήττα του πρωθυπουργού ήταν σαφής και χωρίς περιθώρια. Στην ουσία, χωρίς να το αναφέρει, αποδέχθηκε επιπλέον όρους από την Γάλλο-Γερμανική ηγεσία, όρους που παραβιάζουν ακόμη περισσότερο την έννοια της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό άλλωστε αναφερθηκε σαφέστατα στη διάρκεια των δηλώσεων των δυό ηγετών, όπου τόνισαν ότι οι υπουργοί οικονομικών θα συζητήσουν και θα θέσουν τα ακριβή  όρια κινήσεων μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα, αν επιθυμεί να λάβει την 6η δόση η οποία χρησιμοποιήται σαν μοχλός πίεσης ή εκβιασμός.
Στη διάρκεια της συνέντευξής των Μέρκελ και Σαρκοζί, έγινε σαφέστερο το γεγονός ότι ασκούνται και θα ασκηθούν ακόμη περισσότερες πιέσεις στον Αντώνη Σαμαρά ν’ αποδεχθεί ευθύνες σε ό,τι αφορά την πλήρη και άνευ όρων αποδοχή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου.
Οι ανακοινώσεις των δυό ηγετών όμως θέτουν και άλλα ζητήματα, όπως, κατά πόσον επιτρέπεται (και ποιός τους το επιτρέπει) να υποδεικνύουν στην Αθήνα, την ημερομηνία και το ερώτημα ενός δημοψηφίσματος και γιατί ο πρωθυπουργός δεν υπερασπίστηκε την ακεραιότητα της χώρας;
Στο σύνολο των ζητημάτων που τέθηκαν και ανακοινώθηκαν αλλά και σε οτιδήποτε άλλο αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τη Βουλή ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας και να ακούσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top