GuidePedia

0

Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη «να μην εκραγεί η Ευρώπη»
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί την κρίση, αλλά και την θέση του ότι ήταν λάθος που η χώρα μπήκε εξαρχής στο ευρώ, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη-διάγγελμά του στους Γάλλους μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Δικαιολογώντας στους ψηφοφόρους τις κινήσεις του Παρισιού, ο Σαρκοζί, μιλώντας σε υψηλούς τόνους, είπε πως «εάν το ευρώ είχε εκραγεί το βράδυ της Τετάρτης θα είχε εκραγεί η Ευρώπη».

Η ρητορική του Γάλλου προέδρου στην τηλεοπτική του εμφάνιση ήταν αντιστρόφως ανάλογη της πορείας του στις δημοσκοπήσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών: «Εάν δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία χθες το βράδυ, δεν θα είχε βυθιστεί μόνο η Ευρώπη στην καταστροφή αλλά ολόκληρος ο κόσμος» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «πήραμε αποφάσεις» που απέτρεψαν την καταστροφή.

Όσον αφορά την Αθήνα, ο Σαρκοζί δήλωσε πεπεισμένος πως η Ελλάδα ότι θα υπερβεί την κρίση αξιοποιώντας τις αποφάσεις της Συνόδου, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «θα πρέπει να κάνει προσπάθειες».

Η ίδια η ένταξη όμως της Ελλάδας στη νομισματική ένωση, συνέχισε ο Σαρκοζί, ήταν λάθος, επειδή η Ελλάδα εντάχθηκε με στοιχεία που ήταν ανακριβή. Η Αθήνα «δεν ήταν έτοιμη» το 2001, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top