GuidePedia

0

Καθώς η επικαιρότητα στην Κύπρο τρέχει ασυγκράτητη με πράγματα και θαύματα με πρωταγωνιστή τον ανεπιθύμητο πρόεδρο της Δημοκρατίας, παράλληλα παραγνωρίζονται σοβαρά γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή μας και που σχετίζονται με την ασφάλεια της νήσου μας.
Με την αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ γράφτηκαν πολλά στο ξένο τύπο και τώρα προστίθεται και απόφαση του ΝΑΤΟ να τοποθετήσει υψηλής τεχνολογίας αμυντικό πυραυλικό σύστημα στην Τουρκία. Μια απόφαση που επικρίνεται από ξένους δημοσιογράφους ενώ άλλοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο δημιουργίας «τέρατος» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. (Το σύστημα, σύμφωνα με το Πεντάγωνο θα τεθεί σε λειτουργία προς το τέλος του 2011 και θα τοποθετηθεί είτε στην Μαλατεία της Τουρκίας είτε  στα Άδανα, έγραψε η Hurriyetdailynews.com 2.9.2011).
Ο Daniel Pipes στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 με τίτλο « Αντίο Άγκυρα» γράφει μεταξύ άλλων «… έχω υποστηρίζει και προηγουμένως και το επαναλαμβάνω εδώ: Η Τουρκία δεν είναι πλέον σύμμαχος, ήλθε η ώρα να εκδιωχθεί, ή τουλάχιστον να τεθεί η συμμετοχή της τουρκικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ σε διαθεσιμότητα».
(Σε προηγούμενο του άρθρο ημερ. 6 Απριλίου, 2009 αναφερόταν και στην αρθρογράφοCaroline Glick η οποία «καλούσε την Ουάσιγκτον να ξεκινήσει τη κίνηση για εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ». Έγραφε ότι η Ισλαμοποίηση δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχει το ΝΑΤΟ με την Τουρκία αλλά το ότι η Τουρκία συχνά τάσσεται με το μέρος του Ιράν…΄Οτι, η  διοίκηση Ομπάμα δεν θα το κάνει όμως προτού η Τουρκία καταντήσει το ΝΑΤΟ αδύναμο, ανεπηρέαστοι παρατηρητές πρέπει να μελετήσουν σοβαρά αυτό το θέμα).
Τον δε Νοέμβριο του 2009 γίνεται αναφορά σε άρθρο του Davi Schenker  με τίτλο « Ένα ΝΑΤΟ δίχως την Τουρκία»:
«… Η συμμαχία πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να πάρει απόφαση. Το 2014 το ΝΑΤΟ θα έχει τη νέα σειρά μαχητικών αεροπλάνων, το Joint Strike Fighter. Δοσμένης της κατεύθυνσης της τουρκικής πολιτικής, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα κατά πόσο μια ισλαμική κυβέρνηση στη ΄Αγκυρα μπορεί να τύχει εμπιστοσύνης μιας τόσο υψηλής τεχνολογίας. Είναι καιρός το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει να σκέφτεται το χειρότερο σενάριο στη Τουρκία γιατί και στην καλύτερη περίπτωση με μέλος την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία θα είναι μία σύμμαχος δίχως εμπιστοσύνη… Φαίνεται ότι η Δύση χάνει την Τουρκία».
Τώρα προστίθεται και μια έκθεση/προειδοποίηση προς το Αμερικανικό Κογκρέσσο που δόθηκε μόλις αυτές τις μέρες από τον οργανισμό Intelligence Research με κέντρο τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, και που υπογράφει ο Στίβ Στυλιανούδης. Η έκθεση καλύπτει τα όσα γράφονται και επισημαίνονται εδώ και μήνες από έγκυρους δημοσιογράφους και αναλυτές δικούς μας και ξένους.
Η έκθεση τονίζει ότι από τότε που πήρε τον έλεγχο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής ο κ. Νταβούτογλου, η Τουρκία είναι ξεκάθαρη ότι το  Ισλάμ θα επικρατήσει όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά επίσης στην Ευρώπη. Επομένως οι τουρκικές προσπάθειες ισλαμοποίησης της Ευρώπης δεν είναι μόνο ξεκάθαρες αλλά επικίνδυνες. Το όνειρο του Νταβούτογλου να δημιουργήσει μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία φέρνει  την Τουρκία σε ηγετική θέση του Ισλαμικού κόσμου, της ευρύτερης Μέσης Ανατολής , της βορείου Αφρικής και της Αφρικής γενικότερα. Παρόλο που ο κ. Νταβούτογλου μπορεί να αντιμετωπίσει απροσπέραστα εμπόδια στην υλοποίηση της πολιτικής του εντούτοις ακολουθεί το σχέδιο του όπως περιγράφτηκε στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος», το οποίο μπορεί να συγκριθεί με το «Mein Kampf» του Χίτλερ, τονίζει η έκθεση. Η δε πολιτική της μη σύγκρουσης με τους γείτονές της μετατράπηκε σε εφιάλτη. Δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. καθώς έχει υπό κατοχή τη μισή Κύπρο. Βρίσκεται σε πόλεμο με τη Συρία και αναμεμειγμένη σε ένα εμφύλιο πόλεμο με τους Κούρδους. Λόγω της επεκτατικής της πολιτικής εις βάρος της Ελλάδας την οποία πλάκωσε με παράνομους Τούρκους υπήκοους, ένας πόλεμος με την Ελλάδας είναι αναπόφευκτος, προσθέτει ο συγγραφέας της έκθεσης.
«Ένας θα μπορούσε να αγνοήσει αυτές τις εξελίξεις αν δεν ήταν για την επικίνδυνη στροφή στην Τουρκία. Ο κ. Ερτογκάν σταθεροποίησε τη πολιτική του θέση. Φυλάκισε πέραν των 10% των υψηλόβαθμων στρατιωτικών, ακολούθησαν οι παραιτήσεις αρχηγών των στρατιωτικών επιτελείωνου του έστρωσαν ελεύθερο πεδίο) και προχωρεί να κατορθώσει το όνειρο της ζωής του την Ισλαμική Δημοκρατία της Τουρκίας. Αυτές οι εξελίξεις είναι πολύ πιο επικίνδυνες από την επανάσταση του Αγιατόλα στο Ιράν και μία πολιτική του περιμένετε να δούμε θα κάνει το κίνδυνο να αυξηθεί ακόμα περισσότερο» επισημαίνει ανησυχητικά η έκθεση προς το Κογκρέσσο και προσθέτει:
«Μέρος του μεγάλου αυτού τουρκικού σχεδίου για ισλαμική ηγεσία είναι η ηγεμονία της Ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία ουδέποτε θα καταφέρει κάτι τέτοιο ενόσω υπάρχει το κράτος το Ισραήλ. Αυτό είναι που κρύβεται πίσω από την πολιτική Ερτογκάν, η εξαφάνιση του ΙσραήλΤο Ισραήλ σε συνεργασία με τη Κύπρο και την Ελλάδα, ξεκίνησαν έρευνες και πετρέλαιο στην οικονομική του ζώνη στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία να απειλεί να επέμβει στρατιωτικώς αν το Ισραήλ συνεχίσει. Οι απειλές τώρα πραγματοποιούνται. Η Τουρκία είναι αναγκασμένη να προβάλει στον ισλαμικό κόσμο την ηγεμονική της δύναμη προς τη Τρίπολη, το Σομαλία, τη Βοσνία και τη ΤσετσενίαΠροηγουμένως η Τουρκία ήταν μια σύμμαχος με ερωτηματικό για τις ΗΠΑ. Σήμερα, ξεκάθαρα μετατράπηκε σε εχθρική δύναμη και θανάσιμος εχθρός για το Ισραήλ…».
Και η σοβαρή επισήμανση προς το Κογκρέσσο τονίζει:
«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε το «στρατό» των συμβούλων στην Ουάσιγκτον που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία και που ως λομπίστες προωθούν τα τουρκικά συμφέροντα ότι δουλεύουν ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΛΩΣ ΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. Επίσης προειδοποιούμε όσους χαράσσουν πολιτική στις ΗΠΑ ότι η τοποθέτηση σημαντικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος στην Τουρκία θα αποδειχθεί μεγάλο λάθος. Η Τουρκία θα μπορεί να εμποδίζει την χρήση του όταν θα το χρειάζονται οι ΗΠΑ. Ζητούμε από την Αμερικανική Διοίκηση και το Κογκρέσσο να θέσουν τέρμα στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Τυχόν αποτυχία θα δημιουργήσει ακόμα ένα «τέρας», πολύ πιο επικίνδυνο από τον Σαντάμ Χουσέιν και τον Αγιατόλλα του Ιράν».
Με όλα αυτά υπόψη να τρέχουν μπροστά μας η Κύπρος αυτή τη στιγμή όσο ποτέ στην πρόσφατη ιστορία ύπαρξής της,  χρειάζεται μία σταθερή, αποφασιστική, γνωστική, θαραλλέα και υπεράνω όλων ελληνοπρεπή ηγεσία να την βγάλει από τις απαράδεκτες υποχωρήσεις και λάθη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της με αποκορύφωμα την ανίκανη, επικίνδυνη και ανεύθυνη σημερινή.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top