GuidePedia

0

Οι επιλογές Ερντογάν-Νταβούτογλου, στο θέμα των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ,έχουν αρχίσει να προκαλούν μεγάλο προβληματισμό στη γειτονική χώρα. Το δίδυμο Ταγίπ-Αχμέτ, έχει αρχίσει να δέχεται κριτική για την επιμονή του να τα “σπάσει” τελείως με το Ισραήλ.

Πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η συγκυρία δεν είναι διόλου ευνοϊκή για τέτοια “παιχνίδια”.

Τι εννοούν;

Οι ΗΠΑ εισέρχονται σε προεκλογική περίοδο για τις προεδρικές εκλογές του 2012. Κι αυτό σημαίνει ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα, δεν θα θελήσει σε καμία περίπτωση να δυσαρεστήσει το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι. Άρα μάλλον θα αναγκαστεί να πάρει αποστάσεις από την Άγκυρα.

Δεδομένη θεωρείται και η αναβάθμιση του ενδιαφέροντος που θα δείξει η κοινή γνώμη για την διαφαινόμενη απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός απο την εποχή που αμερικανοί γερουσιαστές ζητούσαν να “παγώσουν” οι ΗΠΑ τις πωλήσεις μαχητικών F-35 στη Τουρκία, φοβούμενοι ότι η τεχνολογία των αεροσκαφών θα “εξαγόταν” και αλλού!

Το αμερικανικό κογκρέσο δεν αποκλείεται σ΄ αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται να περάσει τελικά το ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και αυτό θα είναι για την Άγκυρα τεράστιο πλήγμα.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top