GuidePedia

0

Οι θέσεις ενός Αμερικανού κορυφαίου στελέχους της γραφειοκρατίας, ο οποίος έχει τη φήμη ψύχραιμου, ρεαλιστή, χαμηλών τόνων και αποτελεσματικού κυβερνητικού στελέχους, έχουν εξ ορισμού μεγάλο ενδιαφέρον, ιδίως όταν πιστώνεται την εξουδετέρωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, αλλά και την κατοχή διαβαθμισμένης πληροφόρησης…
Η επανάσταση στο Ιράν φαίνεται να είναι θέμα χρόνου, προέβλεψε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, τονίζοντας πως το ιρανικό μεταρρυθμιστικό κίνημα παίρνει μαθήματα από τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο, την Τυνησία, την Λιβύη και την Συρία.

Ο Πανέτα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι η «Αραβική άνοιξη» δεν θα αργήσει να φτάσει και στο Ιράν. «Πιστεύω ότι είχαμε αποδείξεις περί αυτού στις τελευταίες εκλογές στο Ιράν ότι υπάρχει, δηλαδή, ένα κίνημα μέσα στη χώρα με τις ίδιες ανησυχίες που βλέπουμε παντού», είπε. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που με κάνουν να πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου αυτού του είδους οι αλλαγές, οι μεταρρυθμίσεις και η επανάσταση να συμβούν στο Ιράν», υπογράμμισε.
Οι δυνάμεις ασφαλείας στο Ιράν προχώρησαν στη βίαιη καταστολή των μαζικών διαδηλώσεων μετά τις προεδρικές εκλογές το 2009. «Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα αναγκαία βήματα για να στηρίξουμε τις προσπάθειες αυτές, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αναλύουμε κάθε κατάσταση ώστε να μην υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος και να υπονομευτούν οι συγκεκριμένες προσπάθειες», συμπλήρωσε.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας θεωρεί ότι «το μεταρρυθμιστικό κίνημα στο Ιράν διδάσκεται από τα γεγονότα στην Τυνησία, την Αίγυπτο, την Λιβύη και την Συρία. Επί της ουσίας υποστήριξε ότι αναπροσαρμόζει τις τακτικές του, καιροφυλακτώντας να αναγνωρίσει τη σωστή χρονική συγκυρία. Ή μήπως διαθέτει και έξωθεν βοήθεια;

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top