GuidePedia

0


Τη σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου ζήτησε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ, με σκοπό να καθοριστεί η κυβερνητική πολιτική στο πρόβλημα των σχέσεων με την Τουρκία, την επίθεση στην πρεσβεία της χώρας στο Κάιρο και την προσπάθεια των Παλαιστινίων να αποσπάσουν την αναγνώριση ως κράτους από τον οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Στόχος είναι να μην εμφανίζεται η κυβέρνηση Νετανιάχου διαιρεμένη, με το κάθε μέλος να αρθρώνει τον δικό του πολιτικό λόγο.
Ως αφορμή υποβολής του αιτήματος για τη σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου, ο Μπάρακ επικαλείται τις αναφορές που υπέβαλλαν η υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών και η Mossad, στις οποίες ο υπουργός υποστηρίζει ότι εμπεριέχονται πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Συγκεκριμένα, από τα υπονοούμενα του υπουργού για το θέμα, αφού οι εκθέσεις είναι διαβαθμισμένες, οι εκθέσεις φέρονται να εμπεριέχουν εκτιμήσεις και συμπεράσματα τα οποία κατά τη γνώμη του μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της χώρας εν μέσω της σοβαρής περιφερειακής κρίσης.
Ο Εχούντ Μπάρακ δήλωσε ότι όσα συμβαίνουν οφείλονται σε δυνάμεις οι οποίες δεν ελέγχονται από το Ισραήλ, ωστόσο, η χώρα του μπορεί να τα επηρεάσει, προφανώς αξιοποιώντας το περιεχόμενο των εκτιμήσεων και των συμπερασμάτων των προαναφερθέντων υπηρεσιών…


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top