GuidePedia

0

Πριν από 48 ώρες, σε συνέντευξή του στο ''Al Jazeera'', ο Ταίπ Ερντογάν είπε ότι όχι μόνο o τουρκικός στολίακος θα συνεχίσει για τη Γάζα, αλλά, επιπλέον, τώρα θα το επαναλάβει με τη συνοδεία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.  Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, μέχρι να συμβιβαστεί. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος στο όνομα της ''τιμής'' έχει χάσει το μυαλό του, θέλει να βυθίσει μια ολόκληρη περιοχή στο απόλυτο χάος. Πράγματι, βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά σοβαρή και κρίσιμη στιγμή. Το ότι υπάρχει μια ελεγχόμενη ένταση μέχρι αυτή τη στιγμή, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι εμείς ως Ισραήλ αρνούμαστε να απαντήσουμε.  Έχουμε φτάσει όμως στην κόκκινη γραμμή.
Αν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει, θα είναι αδύνατο μετά να επιστρέψει πίσω, διαφορετικά θα χάσουν εντελώς την αξιοπιστία τους. Δεν πρόκειται καν για μια ισλαμική επίθεση. Έχουμε να κάνουμε με έναν τρελλό, που οδηγεί την Τουρκία εναντίον μιας χώρας της οποίας η ήττα είναι αδύνατη. Έχουμε ακόμα και πυρηνικά όπλα! Είναι σαφές ότι ο Ερντογάν έχει χάσει εντελώς το μυαλό του και οδηγεί τη χώρα του στην καταστροφή.  Χρειάζεται τώρα οι ηγέτες μας να αναλάβουν ηγετικό ρόλο και σταθερά να προειδοποιήσουν την Τουρκία ότι αν στείλει το στόλο της στην Γάζα, τότε εμείς θα θεωρήσουμε το γεγονός αυτό ως κήρυξη πολέμου και θα δράσουμε ανάλογα.
Ο Ερντογάν μάλλον είναι τυφλωμένος από το αντισημιτικό θυμικό του. Ξέρει όμως το ισοζύγιο των δυνάμεων εκατέρωθεν, και τις συνέπειες μιας σύγκρουσης. Θα είναι η καταστροφή του τουρκικού στρατού, θα είναι τεράστιες ζημιές για τη χώρα τους.  Οι Τούρκοι ξέρουν πώς μια σύγκρουση μαζί μας θα ήταν μοιραία για τους ίδιους.  Πολλοί από αυτούς μας αγαπούν, μας σέβονται αλλά και μας φοβούνται.
Εμείς πρέπει να τους κάνουμε να μας φοβούνται ακόμη περισσότερο, ώστε να επανεξετάσουν  την πολιτική που ακολουθούν εδώ και κάποια χρόνια, μήπως και την αναθεωρήσουν.  Δεν μπορούμε να φανταστούμε κάποιο άλλο σενάριο: Πως δηλαδή θα προσβάλουν στρατιωτικά τη χώρα μας, δέκα φορές πιο προηγμένη από τη δική τους, και ενώ διαθέτουμε πυρηνικά όπλα.
Μπορούμε να φανταστούμε μια άλλη εξήγηση για τη συμπεριφορά του Ταίπ Ερντογάν;  Και αν ο Ερντογάν δεν είναι τρελός; Λοιπόν, η μόνη απάντηση θα ήταν να διέθετε κι αυτός ένα οπλοστάσιο αντισυμβατικό. Εκεί, θα εισερχόμασταν αναμφίβολα σε  σενάρια τρόμου. Επειδή όμως κάτι τέτοιο μάλλον δεν συμβαίνει, ας προσευχηθούμε ότι είναι η τρέλα του, που υπαγορεύει αυτά που  λέει και δηλώνει...
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top