GuidePedia

0


«Ξαναζεσταμένο φαγητό» αποκάλεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης την υποτιθέμενη – σύμφωνα με τον πρώην Τούρκο διπλωμάτη Μπουλούκμπασι – συμφωνία της Ελλάδας με την Τουρκία για τα χωρικά ύδατα.
Ο υπουργός Εξωτερικών, ακολουθώντας… την πεπατημένη, υπενθύμισε ότι το αντικείμενο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία δεν είναι άλλο από την εξεύρεση λύσης αποκλειστικά για το θέμα της υφαλοκρηπίδας.
Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνάντησης με την Κύπρια υπουργό Εξωτερικών, Ε. Κοζάκου-Μαρκουλή.
Ο υπουργός δήλωσε ότι «η Αθήνα σέβεται την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών και τάσσεται υπέρ της παραπομπής στο δικαστήριο της Χάγης σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης». Υπογράμμισε επίσης προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, παρά τις όποιες διαφωνίες τους με τα εθνικά θέματα δεν παίζουν και στο παρασκήνιο τηρούν εποικοδομητική στάση.
Τον Μπουλούκμπασι πάντως «άδειασε» και ο συνεργάτης του τότε υπουργού Εξωτερικών και σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών και νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος και συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top