GuidePedia

0
 


«Ο συν-πρόεδρος της Μεγάλης Μέσης Ανατολής, μαυρίζει τη ζωή όλων όσων αγγίζει και αποκαλεί “φίλους”», γράφει δηκτικά η τουρκική εφημερίδα Γενίτσαγ.

Χαρακτηρίζει αποτυχημένη την επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στη Συρία και υπενθυμίζει τρεις ημερομηνίες σταθμούς για τους ηγέτες των γειτονικών χωρών της Τουρκίας.

Στις 24/11/2009 ο Ερντογάν αγκάλιασε και φίλησε τον Καντάφι στη Σύνοδο Κορυφής της Αραβικής Ένωσης. Ο  ηγέτης της Λιβύης δεν μπορούσε να φανταστεί τότε τον «φίλο» του να συνεργάζεται με τους αντιπάλους του και να στέλνει αεροσκάφη από τη Σμύρνη να τον  βομβαρδίζουν.

Στις 23/3/2007 φιλοξενούσε τον Αιγύπτιο ηγέτη Μουμπάρακ στην Άγκυρα και εδραίωνε μαζί του μια στερεή φιλία. Τώρα ο Μουμπάρακ μέσα από το κλουβί του βλέπει δίπλα στον Ομπάμα τον «φίλο» Ερντογάν.

Στις 17/1/2011  ο Τούρκος πρωθυπουργός αγκάλιασε στο   Χαλέπι τον Πρόεδρο Άσαντ. Λίγους μήνες μετά του ζητά να παραιτηθεί…

Από τα στοιχεία της εφημερίδας μόνο ένας φαίνεται ότι τη γλίτωσε προς το παρόν. Λέτε να πάθει τα ίδια μετά την επικείμενη επίσκεψη του στην Άγκυρα τον προσεχή Οκτώβρη;

Και άλλη μεσολαβητική αποτυχία
Και μπορεί ο κ. Ερντογάν να χαρακτήρισε επιτυχημένη την επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στη Συρία, τα γεγονότα, όμως, τον διαψεύδουν. Υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Άσαντ αποσύρει τα τανκς από τη Χάμα, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του πρεσβευτή της Τουρκίας στη Δαμασκό κ. Ομούρ Ονχούν, αλλά απλώς μεταφέρθηκαν στην περιοχή Ιντλίκ, στα σύνορα της Τουρκίας.

Η παρουσία του συγκεκριμένου πρέσβη αποτελεί απόδειξη για τον ρόλο υπεργολάβου των ΗΠΑ που ανέλαβε η Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε ότι το τουρκικό υπουργείο  Εξωτερικών είχε διοργανώσει  ένα συνέδριο των διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων του ισλαμικού κόσμου στο ξενοδοχείο Ερεσίν, στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 30/4-1/5/ 2005 με θέμα τον εκδημοκρατισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Μέση Ανατολή.

Διοργανωτής του Συνεδρίου ήταν ο πρέσβης Ομούρ Ονχούν!  Η εφημερίδα του Κατάρ «Αλ-Σάρκ» είχε γράψει τότε, ότι η σύνοδος της Κωνσταντινούπολης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου της Μεγάλης Μέσης Ανατολής. Κατά συνέπεια, η παρουσία του πρέσβη στη Δαμασκό αυτήν ακριβώς την περίοδο δεν είναι τυχαία.

Η αποτυχία του κ. Νταβούτογλου επιβεβαιώνεται και από τις κυρώσεις που προτίθεται να επιβάλει η Αμερική στη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες του CnnTurk, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να παγώσουν τα χρήματα και όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει η μεγαλύτερη Τράπεζα της Συρίας  Commercial Bank of Syria στην Αμερική.  

Προτίθεται επίσης, να λάβει μέτρα εναντίον της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Syriatel, η οποία ανήκει στον ανιψιό του Προέδρου  Άσαντ, Ραμί Μαχλούφ.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top