GuidePedia

0



Ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου δεν είναι κάποιος από όσους εναντιώνονται στην ελεύθερη διακίνηση διαφόρων φυλών και εθνοτήτων από κράτος σε κράτος, ούτε είναι κάποιος από τους πολυάριθμους οπαδούς της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απεναντίας δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως “εθνικιστές” ακόμη και “λαϊκιστές” όσους αντιτίθενται στη μετανάστευση ή κατά άλλους σε όσους αντιτίθενται ουσιαστικά στα σχέδια της “νέας τάξης πραγμάτων”.
Αν και το έχω ξαναγράψει, το ζητούμενο κατά τη προσωπική μου άποψη δεν είναι στην ενημέρωση να περνάς “γραμμές” όσο συμπεράσματα. Και αν μη τι άλλο ο προβληματισμός ενός ανθρώπου που είτε διαφωνεί είτε συμφωνεί με τη δική μας άποψη έχει σημασία από την ώρα που και μόνο η αβεβαιότητα του καταδεικνύει την ανησυχία όσων υπερασπίζονται την ιδέα της πολυπολιτισμικότητας.

Σύμφωνα λοιπόν με το συντάκτη του άρθρου, José Ignacio Torreblanca, τη τρέχουσα χρονική περίοδο η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Για τον ίδιον, αυτό δεν είναι απόρροια κάποιου γεγονότος αλλά ουσιαστικά μιας συντονισμένης προσπάθειας που θεμελιώθηκε μέσω της παραπληροφόρησης στο εσωτερικό ορισμένων κυρίως κρατών.
Η Δανία, σύμφωνα πάντα με τον José Ignacio Torreblanca, με πρόσχημα τη δήθεν λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα έστρεψε τη κοινή γνώμη ενάντια στην Ενωμένη Ευρώπη. Το ίδιο έκανε και η “ξενόφοβη” και κάποιες φορές λαϊκίστικη λογική της Φινλανδίας που αρνήθηκε την οικονομική βοήθεια προς τη Πορτογαλία ακολουθώντας το παράδειγμα μιας άλλης ξενόφοβης Σλοβακίας.
Η Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πλήττεται για περισσότερο από ένα έτος σχετικά με την οικονομία της, ενώ χρησιμοποιήθηκε από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με συνέπεια οι πολίτες της χώρα μας να έχουν περίπου μπουχτίσει με το ευρωπαϊκό νόμισμα.
Η Γαλλία και η Γερμανία απορροφημένες στην εσωτερική κατανάλωση των χωρών τους απαξίωσαν την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χάρη των ψήφων στις εκλογές που έγιναν στη χώρα τους. Μέσα σε όλα, η “αραβική άνοιξη” άνοιξε το δρόμο ώστε να επιτεθούν (Γαλλία) στη Λιβύη ενώ δεν τήρησαν μια εποικοδομητική στάση και στις λοιπές εξεγέρσεις που προηγήθηκαν.
Η συγκεκριμένη κρίση δεν είναι περιστασιακή, τονίζει. Η Ευρώπη έκλεισε τη πόρτα στη Τουρκία παρά τις δεσμεύσεις της. Παράλληλα έκλεισε και τη πόρτα στο Ισλάμ. Κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θα βοηθούσε.
Τέσσερις είναι οι βασικές αιτίες που η Ε.Ε θα διαλυθεί, επισημαίνει. “Στην μεγάλη αύξηση της ξενοφοβίας, στη κρίση του ΕΥΡΩ, στην έλλειψη ηγετών και στην άρνηση υιοθέτησης μιας νέας (φιλελεύθερης) εξωτερικής πολιτικής ανάμεσα στα κράτη μέλη”.
Όπως ο καρκίνος εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, έτσι και η ξενοφοβία με τον εθνικισμό έχουν “ποτίσει” τις ακόλουθες κυρίως Ευρωπαϊκές χώρες, τονίζει: Σουηδία, Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία και Δανία. Όπως οι Ναζί εξόντωσαν Εβραίους, Σλάβους και Μαύρους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι και οι σημερινοί Ευρωπαίοι, ξενόφοβοι κλείνουν τη πόρτα στη μετανάστευση. Η Ευρώπη θα διαλυθεί γιατί δεν κοιτάζει στον καθρέπτη!

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top