GuidePedia

0

Με επίσημη ανακοίνωση της, η ηγεσία των Λίβυων επαναστατών δηλώνει ότι μεταφέρεται στην Τρίπολη, απ΄ όπου θα κυβερνήσει τη χώρα. Σήμερα το πρωί οι αντικαθεστωτικοί ολοκλήρωσαν την εγκατάστασή τους από την Βεγγάζη στη λιβυκή πρωτεύουσα, η οποία πλέον θα είναι η διοικητική βάση τους.

Μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, αρχίζουν από σήμερα τη διακυβέρνηση της Λιβύης από την Τρίπολη.

«Ανακοινώνω ότι στην Τρίπολη ξεκινά η ανάληψη των εργασιών του εκτελεστικού γραφείου» δήλωσε ο Αλί Ταρχούνι, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την οικονομία και τα πετρελαϊκά θέματα.

Όταν ρωτήθηκε εάν δηλώνει επισήμως ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, προτίθεται να κυβερνήσει τη Λιβύη από την Τρίπολη, απάντησε απερίφραστα «ναι».

Να αποκλείσουν κάθε εξτρεμιστική ενέργεια κάλεσε τους αντάρτες η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον που παράλληλα, προέβλεψε ότι οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για τη Λιβύη.

«Θα παρακολουθούμε ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι η Λιβύη ανταποκρίνεται στις ευθύνες που έχει αναλάβει και συμφωνήσει, ότι δεν θα απειλήσει με τον υπάρχοντα οπλισμό γειτονικές χώρες, ούτε τα όπλα θα περιέλθουν σε ακατάλληλα χέρια, και, φυσικά, θα αποκλείσει κάθε εξτρεμιστική βία» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν», η οποία επικαλείται απόρρητα ντοκουμέντα που είδε η εφημερίδα.η κυβέρνηση του Μουάμαρ Καντάφι διεξήγαγε επιχείρηση άσκησης πιέσεων για να προσπαθήσει να σταματήσει το βομβαρδισμό της Λιβύης από το ΝΑΤΟ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ντοκουμέντα στην Τρίπολη δείχνουν πως οι ηγέτες της Λιβύης πίστευαν ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ήταν πιθανό να εξαπολύσουν εισβολή σε πλήρη κλίμακα «είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου είτε τον Οκτώβριο».

Αναφέρει ακόμη πως τα ντοικουμέντα έδειξαν ότι η Τρίπολη προσέγγισε σημαντικούς διεθνείς διαμορφωτές της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top