GuidePedia

0

Δεν χρειάζονται ειδικοί εμπειρογνώμονες για να γνωματεύσουν και να εξάγουν συμπεράσματα για το πώς ξεκίνησε το αχάριστο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, από το Φεβρουάριο του 2009 μέχρι την επωδό της τραγωδίας την 11η Ιουλίου, 2011. Ο πιο απλός στρατιώτης που εκπαιδεύτηκε έστω και για μια μέρα στην χρήση και τη διαχείριση εκρηκτικών υλών και πυρομαχικών, γνωρίζει πολύ καλά τα πιο κάτω...

1. Για την οποιαδήποτε διαχείριση και χρήση εκρηκτικών υλών και πυρομαχικών λαμβάνονται αυστηρά και σχολαστικά μέτρα ασφαλείας.



2. Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες εκρηκτικών υλών: α. οι ζώσες εκρηκτικές ύλες και β. οι αδρανείς εκρηκτικές ύλες.

3. Υπάρχουν ειδικού κανονισμού και μέθοδοι μεταφοράς και αποθήκευσης εκρηκτικών υλών.

Α. Ποτέ-ποτέ-ποτέ δεν μεταφέρονται με το ίδιο όχημα οι ζώσες και αδρανείς εκρηκτικές ύλες.

Β. Ποτέ-ποτέ-ποτέ δεν αποθηκεύονται στον ίδιο χώρο ζώσες και αδρανείς εκρηκτικές ύλες.

π.χ. οι νάρκες, οι χειροβομβίδες κ.λ.π. μεταφέρονται και αποθηκεύονται ξεχωριστά από τα εμπύρια τους (πυροκροτητές) όπως και τα κάθε είδους βλήματα πυροβολικού – όλμων κ.τ.λ.

4. Ουδέποτε στις ίδιες αποθήκες ανόμοια πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες.


5. Υπάρχουν ειδικές προδιαγραφές για τις αποθήκες και την αποθήκευση εκρηκτικών υλών: υπόγειες-ημιυπόγειες αποθήκες, αναχώματα πέριξ των αποθηκών, ελεγχόμενες θερμοκρασίες (αερισμός – εξαερισμός - υγρασία- αλεξικέραυνα και επαρκή πυροσβεστικά μέσα κ.τ.λ.)


6. Όλα τα τυποποιημένα πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες βάσει διεθνών κανονισμών, φέρουν ενδείξεις για τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους ως και ημερομηνίες κατασκευής, αριθμούς μερίδων και ημερομηνίας.


7. Με την ελάχιστη ένδειξη αλλοίωσης ακόμα και του περιβλήματος συσκευασίας των πυρομαχικών – εκρηκτικών υλών λαμβάνονται ΑΜΕΣΑ μέτρα ασφάλειας και καταστρέφονται αμέσως με τις προβλεπόμενες μεθόδους και κανονισμούς.


8. Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες απαγορεύεται η μεταφορά εκρηκτικών υλών ή και η αποθήκευση τους έστω και για ελάχιστο χρόνο στην ύπαιθρο για την αποφυγή ατυχημάτων, κεραυνών κ.λ.π.


9. ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποθηκεύονται εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά εντός ή πλησίον οικιστικών περιοχών.


Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου για 28 χρόνια περίπου στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, απέκτησα αρκετές εμπειρίες στον τομέα της διαχείρισης και της χρήσης πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών. Με αυτές δε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχω, χωρίς κανένα δισταγμό δηλώνω ότι η μεταφορά και το «στίβαγμα» 98 εμπορευματοκιβωτίων στο ζωτικό χώρο της Κύπρου στην περιοχή ΖΥΓΙΟΥ μέσα στην κύρια Ναυτική Βάση της ημικατεχόμενης Κύπρου εντός και πλησίον κατοικημένων περιοχών πέραν των άλλων γεωστρατηγικών χαρακτηριστικών της περιοχής, ήταν το μέγιστο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου. Ήταν το μέγιστο συνεχές έγκλημα επαναλαμβανόμενο για 910 μέρες.


Αποτέλεσμα του εγκλήματος ήταν η τραγωδία.


Επίλεκτα στελέχη ειδικών υπηρεσιών, θυσιάστηκαν με τον πι άδικο τρόπο χάριν της εγκληματικής κατά συρροήν συμπεριφοράς των λεγόμενων αρχόντων και φερόμενων ως ηγετών του Κυπριακού Ελληνισμού.


Αν όμως αναλογισθεί ο κάθε απλός άνθρωπος ότι αυτοί οι φερόμενοι ως ηγέτες της Κύπρου για 910 ημέρες ενεργούσαν με απέραντη ανευθυνότητα, ανεπάρκεια και απάθεια για να καταλήξει ένα πρόβλημα 98 εμπορευματοκιβωτίων στην τραγωδία που συγκλόνισε την Κύπρο ολόκληρη, θα πρέπει να αγωνιούμε και να μας πιάνει ανατριχίλα με τη σκέψη ότι αυτοί οι ίδιοι «Ηγέτες» διαχειρίζονται την τύχη του Ελληνισμού της Κύπρου συναγελαζόμενοι με τους Τουρκοκύπριους συντρόφους τους.
του Μιχάλη Καλογερόπουλου
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top