GuidePedia

0

Σε διακριτική σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στο Molesworth (ΗΒ), ο πρίγκιπας Τούρκι αλ-Φαϊζάλ παρουσίασε στους Αγγλοσάξονες συμμάχους του την επίσημη θέση της Σαουδικής Αραβίας για την «αραβική άνοιξη».

Καταρχήν,το Ριάντ θεωρεί ότι οι επαναστάσεις στην Τυνησία, Αίγυπτο, Υεμένη και Μπαχρέιν δεν είναι χρωματιστές επαναστάσεις που ξεκίνησαν από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά λαϊκά κινήματα που τροφοδοτούνται από το Ιράν.
Συνεπώς, η Σαουδική Αραβία ανάπτυξε τα τακτικά στρατεύματα της στο Μπαχρέιν και την Υεμένη, και τους Ουαχαμπίτες μισθοφόρους της στη Συρία και τη Λιβύη. Επιπλέον, το Ριάντ πρότεινε να μετατρέψει το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου σε συμμαχία των σουνιτικών μοναρχιών για να οδηγήσουν την ιδεολογική πάλη και την καταστολή έναντι της επιρροής της σιιτικής ιρανικής επανάστασης.


Εξάλλου, παρά τις δηλώσεις για αμοιβαία φιλία, η Ουάσιγκτον και το Ριάντ έχουν συνείδηση ότι δεν είναι πια τόσο εξαρτημένα το ένα από το άλλο από ό, τι στο παρελθόν. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν το μέλλον τους με βάση κατά κύριο λόγο το φυσικό αέριο αντί του πετρελαίου, ενώ η Σαουδική Αραβία παρατηρεί τη μείωση των αποθεμάτων της και έχει, από τώρα και στο εξής, την Κίνα ως πρώτο εμπορικό εταίρο.

Αν και βασίζονται στους Σαουδάραβες για να διαφθείρουν τους ηγέτες του Λιβάνου, της Παλαιστίνης και της Αιγύπτου με τα δισεκατομμύρια των πετροδολαρίων, και ζητώντας υπηρεσίες από το δίκτυο της Αλ Κάιντα στη Συρία και τη Λιβύη, οι Αγγλοσάξονες ποντάρουν μεσοπρόθεσμα στην κατάρρευση της μοναρχίας των Σαούντ.
Φαντάζονται λοιπόν μια επανασχεδιασμένη Βόρεια Αφρική γύρω από το Μαρόκο και τους Βέρβερους και μια αναδιαμορφωμένη Μέση Ανατολή γύρω από την Τουρκία και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, ο πρίγκιπας Τούρκι αλ-Φαϊζάλ μίλησε για την ανάγκη της χώρας του να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αν το Ιράν θα έκανε το ίδιο. Το θέμα αυτό αποκαλύφτηκε από την Guardian η οποία ήταν η πρώτη που διέδωσε το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Περί αυτού, το Ριάντ ασφαλώς δεν αγνοεί ότι το ιρανικό στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα, είναι μια μπαρούφα της πολεμικής προπαγάνδας των ΗΠΑ.
Αυτή η ανακοίνωση σκοπεύει περισσότερο να προειδοποιήσει τους Αγγλοσάξονες φίλους ότι η Σαουδική Αραβία περιμένει την λιποταξία τους και προβλέπει ότι θα έχει να υπερασπιστεί τον εαυτό της μόνη της σε περίπτωση γενίκευσης των επαναστάσεων που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη.

Οι καλύτεροι εταίροι όλου του κόσμου ετοιμάζουν το διαζύγιό τους φιλικά.

Réseau Voltaire
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top