GuidePedia

0

Τη συνεργασία της νέας αιγυπτιακής κυβέρνησης κατόρθωσε να αποσπάσει το Ισραήλ στο ζήτημα του «στόλου της ελευθερίας» στη Γάζα. Όπως ανακοινώθηκε, η ανθρωπιστική βοήθεια θα πρέπει να ξεφορτωθεί σε αιγυπτιακό λιμένα για να υποστεί τους κατάλληλους ελέγχους.
Ο λιμένας αυτός είναι στην πόλη Ελ Αρίς, όπου οι αιγυπτιακές αρχές θα διενεργήσουν έλεγχο και αφού διαπιστωθεί ότι όλα βαίνουν καλώς, η ανθρωπιστική βοήθεια θα κατευθυνθεί στη Γάζα οδικώς.
Κατά συνέπεια, εάν όντως οι διοργανωτές της ακτιβιστικής δράσης δεν έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά αποκλειστικά και μόνο να συνδράμουν τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, δεν θα έχουν το παραμικρό πρόβλημα να πετύχουν τους στόχους τους, χωρίς μάλιστα να υποστούν έλεγχο από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Σε κάθε αντίθετη περίπτωση, θα φέρουν την ευθύνη για ότι κι αν συμβεί, αφού είτε τους αρέσει είτε όχι, ιδιώτες και οργανώσεις δεν μπορούν να υποκαθιστούν τα κυρίαρχα κράτη στα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Άλλο το να πιέζεις με νόμιμα μέσα για την επίτευξη κάποιου πολιτικού στόχου κι άλλο να επιδιώκεις τη σύγκρουση για να «δρέψεις επικοινωνιακά στέφανα»…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top