GuidePedia

0

Οι φήμες, που απορρίπτουν οι Αμερικανοί, θέλουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν να εκπαιδεύτηκε από τη CIA. Συνεργασία τους κατά την εποχή του πολέμου στο Αφγανιστάν.
Ενώ οι Αμερικανοί αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή και συνεργασία τους με τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, χρόνια τώρα κυκλοφορεί ως είδηση ότι υπήρχε στενή συνεργασία του Οσάμα Μπιν Λάντεν με τη CIA τη δεκαετία του ’80.
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν φέρεται να αποτέλεσε “γέννημα-θρέμα” των σχεδιασμών της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών που τον εκπαίδευσε για έναν “ιερό σκοπό” των Αμερικανών, την απελευθέρωση του Αφγανιστάν από τους Σοβιετικούς.
Ενώ κατά την εποχή του πολέμου στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του ’80 συνεργάστηκε με την αμερικανική υπηρεσία, μετά το 1990 άρχισε να πραγματοποιείται η μεταστροφή του σε εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Η αντίδρασή του αφορούσε ουσιαστικά στην “αντιαραβική” συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με τη Σαουδική Αραβία κατά την περίοδο του πολέμου στον Κόλπο, ενώ αντιδρούσε και στην παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή.
Υποστηρικτής αυτής της θεωρίας είναι και ο Φιντέλ Κάστρο που το καλοκαίρι του 2010 υποστήριξε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν μισθοδοτείται από τη CIA και πως ο ο πρόεδρος Μπους τον χρησιμοποιούσε κάθε φορά που χρειαζόταν να αυξήσει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Αυτά, όπως ανέφερε στο Λιθουανό συγγραφέα Daniel Estulin, τα έμαθε από τον ιστότοπο WikiLeaks.
Δέκα χρόνια μετά το μεγαλύτερο πλήγμα που επέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έπεσε νεκρός την πρώτη Μαΐου 2011 ύστερα από επέμβαση αμερικανικών δυνάμεων στο Πακιστάν.
Oι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες “αντιαμερικανικές επιθέσεις” μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Mπιν Λάντεν.
“Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι Αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο και στο Σημείο Μηδέν
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και στο Σημείο Μηδέν καθώς οι Νεοϋορκέζοι έσπευσαν στο σημείο για να γιορτάσουν το θάνατο του Μπιν Λάντεν.
“Είναι μία γιορτή διότι πρόκειται για έναν πόλεμο που μόλις κερδίσαμε”, δήλωσε ένας συνταξιούχος πυροσβέστης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. “Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα διότι γνωρίζουμε ότι όλοι οι αδερφοί μου που σκοτώθηκαν εδώ δεν σκοτώθηκαν μάταια”.
“Δεν πίστευα ότι θα έρθει ποτέ αυτή η ημέρα”, επεσήμανε από τη μεριά του ο συνταξιούχος αστυνομικός Μπομπ Γκίμπσον καθώς το πλήθος γύρω του φώναζε “ΗΠΑ, ΗΠΑ”. “Είμαστε ενθουσιασμένοι αλλά αισθανόμαστε συμπόνια για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους”.
Μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου εξέφρασαν ανάμεικτα συναισθήματα μόλις έμαθαν τα νέα. “Οταν αποδίδεται δικαιοσύνη νιώθεις ανακούφιση, όμως φέρνει στην επιφάνεια και τις αναμνήσεις”, δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal η Τζέιν Πολιτσίνο , ο σύζυγος της οποίας σκοτώθηκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.
news247.gr
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top