GuidePedia

0

Εντονες αντιδράσεις των κοµµάτων προκάλεσε το χθεσινό δηµοσίευµα του «Βήµατος της Κυριακής» για τις αποκαλύψεις Wikileaks σχετικά µε τα παζάρια της Αγκυρας από το 2009 για επιλεκτική επέκταση πέρα από τα έξι µίλια, ανάλογα µε την περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του χθες το µεσηµέρι το ΚΚΕ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση και να απαντήσει σε όσα διέρρευσαν στο Wikileaks σχετικά µε τα όρια των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στη µυστική διπλωµατία και έκανε λόγο για τις επιπτώσεις που µπορεί να έχουν αυτές οι αποκαλύψεις. «Ευτυχώς που ανάµεσα στα άλλα οι Αµερικανοί είναι και µαρτυριάρηδες. Μέσα από τα αρχεία του Wikileaks έχουν βγει σηµαντικά πράγµατα, όπως η µυστική διπλωµατία του κ. Παπανδρέου µε τους Τούρκους. Εµείς παρακολουθούµε µε πολύ ενδιαφέρον αυτές τις αποκαλύψεις, οι οποίες όλοι αντιλαµβάνονται ότι είναι πολύ επιζήµιες ως πράξεις και ενέργειες για την Ελλάδα».

Στις πρόσφατες εξελίξεις µε τις τουρκικές προκλήσεις για το νοµικό στάτους σε Αγαθονήσι και Φαρµακονήσι αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του τοµέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Ν.∆. Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Το ύποπτο πολιτικά πινγκ πονγκ των δηλώσεων των τελευταίων ηµερών µεταξύ παραγόντων της τουρκικής πολιτικής ζωής και πηγών του τουρκικού ΥΠΕΞ, µε το οποίο τίθενται µε προκλητικό τρόπο ανύπαρκτα ζητήµατα για το νοµικό καθεστώς ελληνικών νησιών του Αιγαίου, πολλαπλασιάζει τις ανησυχητικές ενδείξεις και τα ερωτηµατικά για το ακριβές περιεχόµενο των συζητήσεων που γίνονται στο πλαίσιο διερευνητικών επαφών µεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας», είπε και συνέχισε ισχυριζόµενος ότι οι διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δεν αρκούν για να καθησυχάσουν την ελληνική κοινή γνώµη. «Χρειάζονται απαντήσεις µε άµεσο, σαφή και κατηγορηµατικό τρόπο που θα βάλουν µια για πάντα τα πράγµατα στη θέση τους», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top