GuidePedia

0

Γυμνή παραμένει η χώρα στο κρίσιμο εθνικό τομέα της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, την ώρα που η Τουρκία έχει σύγχρονη υποδομή και προβάλλοντας αυτό ως πλεονέκτημα διεκδικεί να πάρει την ευθύνη της διάσωσης και έρευνας που έτσι και το καταφέρει θα έχει κάνει ένα άλλο σημαντικό βήμα στα σχέδια για συνδιοίκηση στο Αιγαίο.
Και η ευθύνη βέβαια θα ανήκει σε εμάς αφού η αναβάθμιση της έρευνας και διάσωσης, ενώ ξεκίνησε πριν από το 2004, έχει έκτοτε μέχρι σήμερα κολλήσει.
Ο διαγωνισμός που έγινε για τη προμήθεια νέων πομπών εντοπισμού πιλότων, που έχουν τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας και ενεργοποιούνται αμέσως εκπέμποντας κωδικοποιημένο σήμα που δεν μπορεί να «δει» ο αντίπαλος κατακυρώθηκε εδώ και πολλά χρόνια στην εταιρία ΤΕΟΤΕΚ του Ομίλου Θεοχαράκη, αλλά το Υπουργείο Άμυνας, άγνωστα για ποιον λόγο, αρνείται να παραλάβει τους πομπούς. Τη στιγμή μάλιστα που η εταιρία προσέφυγε στα Διαιτητικά Δικαστήρια δικαιώθηκε.

Και ενώ το Υπουργείο κινδυνεύει να πληρώσει τεράστιες αποζημιώσεις ξανά προκηρύσσει διαγωνισμό για τους ίδιους τους πομπούς (ήδη σχέδιο προκήρυξης υπογράφηκε εσπευσμένα από τον Υπαρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας) και γύρευε έπειτα από πόσα χρόνια και καιρούς θα τελειοποιήσουμε το σύστημα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Κι’ αυτά φυσικά είναι βούτυρο στο ψωμί της Άγκυρας. Αν βέβαια υπάρχει πρόβλημα στους πομπούς που έχει προσφέρει η εταιρία, καλά κάνει το Υπουργείο Άμυνας να πάει στο διαγωνισμό.
Όμως γιατί η επιτροπή κατακύρωσε το διαγωνισμό σ’ αυτήν; Στο Διαιτητικό Δικαστήριο δεν προβλήθηκαν οι ενστάσεις από το Υπουργείο Άμυνας, αν και η εταιρία δικαιώθηκε.
Και εν πάση περίπτωση, σημασία δεν έχει η πλευρά της εταιρίας αλλά κύριε Υπουργέ, το ότι εξακολουθούμε να παραμένουμε γυμνοί στο τομέα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την εθνική μας κυριαρχία…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΑΡΟΝ

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top