GuidePedia

0
Ο Τούρκος υπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, «επέστρεψε τα χρεωστούμενα». Έκανε μια περιοδεία στη Θράκη, εκφωνώντας πύρινους λόγους και δημιουργώντας ευθέως την εντύπωση ότι μεταβάλλεται η τουρκική πολιτική στη Θράκη. Είναι η «ανταπόδοση» σύμφωνα με τουρκικούς κύκλους της Αθήνας, στο λόγο που εκφώνησε στο Ερζερούμ, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στις αρχές του χρόνου, μιλόντας στους τούρκους πρέσβεις.
Το ζητούμενο από τις ιστορίες αυτές είναι η περίεργη, τουλάχιστον, άποψη της Ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ότι όποιοςέρχεται στην Ελλάδα μπορεί ελεύθερα να κινείται και να ελφράζει τις απόψεις του. Φυσικά. Είμαστε μια ελεύθερη χώρα, μέλος της ΕΕ και δεν θα βάλουμε φραγμούς στους επισκέπτες μας. Αλλά, υπό την όρο να μην προσβάλλουν τους νόμους και τις αρχές που διέπουν τη λειτουργία της χώρας. Το Σύνταγμα μας (με το οποίο ο κ. Δρούτσα ελάχιστη σχέση έχι καθώς φαίνεται) προβλέπει πως η μειονότητα είναι «Μουσουλμανική» και όχι «τουρκική» όπως ανακοίνωσε ο κ. Νταβούτογλου. Οι μουφτήδες είναι ιερείς, αμοιβόμενοι και οριζόμενοι από το Ελληνικό κράτος κι όχι οι εγκάθετοι της Άγκυρας όπως θα ήθελαν οι κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου. Κι ακόμη υπάρχουν ευθύνες για μέλος του εθνικού κοινοβουλίου, που στη διάρκεια φιλοξενίας του κ. Νταβούτογλου στην οικία του, υπέπεσε σε σοβαρά παραπτώματα, προσβολής της εθνικής ταυτότητας και ίσως, κάποτε, θα έπρεπ να αναζητηθούν ευθύνες.

Τι λέει η κυβέρνηση; Ο περιφερομένος ανά τα κανάλια κυβερνητικός «εκπρόσωπος» Χρ. Πρωτόπαπας, δηλώνει πως «η κυβέρνηση θα απαντήσει σε όλα αυτά όταν το κρίνει σκόπιμο» αλλά και ότι επί ημερών της ΝΔ, επισκέφθηκε τη θράκη ο ίδιος ο κ. Ερντογάν. Σε ό,τι φυσικά έχει σχέση με την εξωτερική πολιτική είναι σαφές πως δεν καταλαβαίνει τίποτε, μιας και το να απαντά άμεσα σε προκλήσεις έχει τη δική του σημασία και μάλιστα ν’ απαντάς στο ίδιο επίπεδο (σχετικά με την απάντηση για το Καστελλόριζο από τον εκπρόσωπο τουΥΠΕΞ). Το γεγονός πως ο κ. Ερντογάν είχε πάει στη Θράκη επί ΝΔ, δεν δικαιολογεί την τωρινή επίσκεψη. Κι οι δυό λάθος αν δεν είναι δυνατόν να επισκεφθεί υπουργός τους Ελληνόφωνους μουσουλμάνους του Πόντου! Αλλά πέραν αυτού ο κ. Ερντογάν δεν πήγε μόνος του. Συνοδευόταν από υπουργό της κυβέρνησης, που διατηρούσε τον έλεγχο.

Ο κ. Νταβούτογλου, περαίωσε την επισκεψή του στην Ελλάδα. Περιμένουμε τα σχόλια και τις κρίσεις της κυβέρνησης περί όσων ελέχθησαν από τον τούρκο υπουργό. Φοβούμεθα όμως ότι θα περιμένουμε πολύ. Γιατί η πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας, στηρίζεται στην άποψη… ας μην τους ενοχλούμε πολύ! Αυτό, που συνήθως στα μαθήματα διπλωματικής ιστορίας ή διεθνών σχέσεων αποκαλείται … «φινλανδοποίηση»!
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top