GuidePedia

0
Ο τρόμος για μεγάλη πυρηνική καταστροφή με επιπτώσεις σ΄ όλο το κόσμο μεγαλώνει. Δεύτερη έκρηξη στο πυρηνικό σταθμό νούμερο 3 της Φουκουσίμα στη Ιαπωνία!
Οι Ιάπωνες καθησυχάζουν ότι το "κέλυφος" του σταθμού δεν έχει πάθει ζημιές από την έκρηξη,ούτε από την έκρηξη,ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας στο κανάλι τα Νέα του Κιότο,
ούτε από τον ισχυρό μετασεισμό της τάξης των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην ίδια περιοχή,έχουν αναφερθεί ζημιές.

    Εν τω μεταξύ το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο, ανέφερε ότι ένα νέο τσουνάμι ύψους άνω των τριών μέτρων μπορεί να πλήξει τις επόμενες ώρες τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας στον Ειρηνικό ωκεανό, συμπεριλαμβανομένου του νομού της Φουκουσίμα, όπου βρίσκεται ο αντιδραστήρας που εξεράγη.

Η γιαπωνέζικη εταιρεία παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τόκιο, ανακοίνωσε  ότι η δημόσια υπηρεσία ηλεκτρισμού, ειδοποίησε την κυβέρνηση για αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας, στην μονάδα της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα.

Το σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα, που βρίσκεται εγκατεστημένος 240 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, καταστράφηκε από τον ισχυρότατο σεισμό της Παρασκευής και το τσουνάμι που προκλήθηκε

Αποτέλεσμα της κρίσιμης κατάστασης στην οποία περιήλθε ο αντιδραστήρας, ήταν οι τεχνικοί να αναγκαστούν να απελευθερώσουν στην ατμόσφαιρα ραδιενεργό νέφος ατμού προερχόμενο από το εσωτερικό του πυρήνα ώστε να εκτονωθεί η ένταση.

Το ακριβές επίπεδο της ραδιενέργειας που απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα, δεν έχει μετρηθεί ακόμα σύμφωνα με τους αξιωματούχους της εταιρείας.

Περισσότερα από 2.000 σώματα αγνοουμένων μετά τον καταστροφικό σεισμό των 9 Ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι, που τον ακολούθησε και σάρωσε τις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, την περασμένη Παρασκευή, βρέθηκαν τη Δευτέρα σε δύο ακτές του νομού Μιγιάκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο.

   

Τα σώματα βρέθηκαν στη χερσόνησο Ότζικα της περιοχής που δέχθηκε τη μεγαλύτερη σφοδρότητα της έντασης της θεομηνίας που έπληξε την Ιαπωνία την περασμένη Παρασκευή.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top