GuidePedia

0
Άσχημα νέα από την Ιαπωνία και την Φουκουσίμα: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, έκρηξη εκδηλώθηκε πριν από λίγα λεπτά στον αντιδραστήρα νούμερο 2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία στις 06.10 τοπική ώρα. Αν αυτή η πληροφορία συνδυαστεί με αυτή που είχε μετοδοθεί λίγα λεπτά ενωρίτερα περί "ραγίσματος" στην καρδιά του αντιδραστήρα τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Ακόμα και να ζήσουμε καταστάσεις ανάλογες με το Τσερνόμπιλ. Σύμφωνα με επείγον τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Kyodo,η έκρηξη που σημειώθηκε την Δευτέρα το πρωί στον αντιδραστήρα Ν 2 της Φουκουσίμα, προκάλεσε ζημιές στο κέλυφος της καρδιάς του πυρηνικού αντιδραστήρα. "Ράγισε σε κάποια σημεία" δήλωσε Ιάπωνας ειδικός.
Μέχρι τώρα όλοι πίστευαν ή ήλπιζαν ότι τα κελύφη ήταν ανέπαφα. Αυτό σημαίνει δεδομένη διαρροή ραδιενέργειας από την "καρδιά" του αντιδραστήρα
Στο μεταξύ φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης για την εκτίμηση της κατάστασης λαμβάνουν εδώ και 48 ώρες από τις πληγείσες περιοχές και ειδικά επάνω από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη U-2 τα οποία εδρεύουν στη βάση Οσάν στη Νότια Κορέα, σε συνδυασμό με τα ΜΕΑ RQ-4 Global Hawk που επιχειρούν από τη Γκουάμ.
Οι αποστολές θα διαρκέσουν τέσσερις με πέντε ημέρες και τα φιλμ από τις φωτομηχανές θα αποσταλούν στις ΗΠΑ για να γίνει η ανάλυσή τους, η σύνθεση της ευρύτερης εικόνας της καταστροφής και η τελική εκτίμηση, ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top