GuidePedia

0
Καταβάλλοντας σκληρή προσπάθεια και με σημαντικό αριθμό νεκρών, οι αντικυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη Μπρέγκα και σταθεροποίησαν το μέτωπο για μια ακόμη φορά στα 200 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη της Βεγγάζης. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει ότι τα στρατεύματα του Λίβυου συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι κατέλαβαν την Μπρέγκα νωρίς το πρωί της Κυριακής.
Τώρα οι αντικεθεστωτικοί, στέλνουν επαγγελματίες στρατιώτες που αποστάτησαν από το Λιβυκό στρατό για να ενισχύσουν τους άπειρους μαχητές στην πρώτη γραμμή, είπε ο Μουσταφά Γκεριάνι, εκπρόσωπος των ανταρτών, από τη Βεγγάζη. Είπε ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα θα υποφέρουν από υπρβολικά απομακρυσμένες γραμμές ανεφοδιασμού, ενώ οι επαναστάτες ήδη αναζητούν εναλλακτικές πηγές των όπλων, εντός κι εκτός Λιβύης.

Πληροφορίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν υποστηρίζουν ότι ήδη υπεργράφει μια συμφωνία ανάμεσα στους εκπροσώπους του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης στο Κάϊρο και μιας εταιρίας ευρωπαϊκών συμφερόντων για παροχή οπλισμού στις δυνάμεις που μάχοινται τον καντάφι, ανάμεσά τους και αριθμού αντιεροπορικών πυραύλων καθώς και αντιαρματικών.

Ο συνταγματάρχης Χάμεντ αλ-Χάσι, που εμφανίστηκε ως “εκπρόσωπος των ανταρτών” στην Μπρέγκα, είπε στο Αλ Τζαζίρα: “Αιχμαλωτίσαμε 20 άνδρες του Καντάφι και σκοτώσαμε 25. Τους αναγκάσαμε να υποχωρήσουν σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη“.

Εκκλήσεις για απαγόρευση πτήσεων

Την όποια πίεση μπορούν ν’ ασκήσουν σε διεθνές επίπεδο για να εισακουστούν, ασκούν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, στη Βεγγάζη, προκειμένου τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ενώ σοβαρά ερωτήματα ακούγονται για την απραξία της ΕΕ. Σχετικά με αυτή την πολιτική των Βρυξελλών, οι ειδικοί ερμηνεύουν ως εξής την επαμφοτερίζουσα στάση της ΕΕ απέναντι στα τεκταινόμενα στην Λιβύη: ‘Γνωρίζαμε βέβαια ότι ο Καντάφι δεν ήταν ακριβώς ο Αφρικανός Γκάντι αλλά και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν είναι κι αυτοί παιδιά του Κατηχητικού’»!

Ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι σε μια προσπάθεια να εκβιάσει καταστάσεις και ν αποτρέψει περιτέρω ενίσχυση των αντικαθεστωτικών από τη δύση και τον αραβικό κόσμο, προσκάλεσε την Κυριακή, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία να επενδύσουν στον πετρελαϊκό τομέα της χώρας του, όπως μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση. Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ, ανακοίνωσε ότι ο Καντάφι και τα μέλη της οικογενειάς του βρίσκονται στη λίστα εκείνων που τους απαγορεύεται η μετακίνηση προς τη Ρωσία.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top