GuidePedia

0
Στα άκρα βαίνει η κόντρα Ερντογάν και Τουρκοκυπρίων, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού δια των οποίων αξίωσε να συλλαμβάνονται όσοι στα κατεχόμενα διαδηλώνουν κατά της Τουρκίας. Η ναυαρχίδα της εναπομείνασας τουρκοκυπριακής μειονότητας ''Αφρίκα'', απάντησε με άρθρο από τον δημοσιογράφο της Αρίφ Χασάν Ταχσίν στις αξιώσεις Ερντογάν, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο ''Ποιός είσαι ρε φίλε;''.
Το άρθρο, σε μετάφραση στελέχους του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., έχει ως εξής:
«Είμαι απόγονος κάποιων αφελών Κυπρίων, που έτρεξαν να βοηθήσουν τους Οθωμανούς προγόνους σου, τους οποίους νοσταλγείς και θέλεις να ξαναφέρεις, γυρνώντας στο 1570, στον πόλεμο με τους Ενετούς προς κατάκτηση της Κύπρου.
Μας λες ότι έχει προσφέρει θύματα η Τουρκία στην Κύπρο. Δίκιο έχεις, αν θεωρείς τον εαυτό σου απόγονο των Οθωμανών. Αλλά πριν είχαν θύματα και οι Φοίνικες, οι Γενοβέζοι, οι Ενετοί, οι Βυζαντινοί, οι Ρωμαίοι, οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες. Να μοιράσουμε τώρα την Κύπρο σε όλους αυτούς; Εσύ Ερντογάν είσαι έτοιμος τότε να μοιραστείς ομοίως και τη Μικρά Ασία με όλους όσους πέρασαν από εκεί;  Είσαι πρόθυμος να αποκαταστήσεις τα δικαιώματα των Ποντίων, των Αρμενίων, των Ελλήνων; Όλων όσων καταστράφηκαν από τους Ταλάτ, Ενβέρ και Κεμάλ;
Αφού έτσι σκέφτεστε, μήπως πρέπει να βοηθήσετε και τους Κούρδους να ιδρύσουν το Κουρδιστάν, αφού έδωσαν και αυτοί πολλά θύματα;
Είμαι απόγονος  Κυπρίων, ζήσαμε 307 χρόνια οθωμανικής κατοχής. Κάθε λίγο μας παίρνατε το ψωμί, μας αδειάζατε τις τσέπες, για να μπορείτε να στέλνετε στρατό στην Κύπρο, κάθε που είχε εξέγερση.
Όλο μας λέτε και ξαναλέτε ότι δώσατε θύματα. Οι Οθωμανοί είχαν 80.000 νεκρούς όταν πολιόρκησαν και κατέλαβαν το κάστρο της Αμμοχώστου. Δεν βλέπετε ανικανότητα, σε ένα στρατό που έχει  80.000 θύματα σε μια μόνο πολιορκία ενός μόνο κάστρου; Θυμηθείτε  τις απώλειες  στα Δαρδανέλια και σκεφθείτε: 90.000 νεκροί σε ολόκληρο ρωσο-τουρκικό πόλεμο...
Στα Δαρδανέλια, στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο,είχαν χιλιάδες θύματα οι Βρετανοί, οι Νεοζηλανδοί  και οι Γάλλοι. Τι θα γίνει τώρα δηλαδή; Να έρθουν όλοι αυτοί ξανά και να καταλάβουν τα Δαρδανέλια;
Ή μήπως σκεφτήκατε ποτέ τα θύματα του Ιουλίου του 1974;
Είπατε ότι, για όποιο λόγο δικαιούται  παρουσίας η Ελλάδα στην Κύπρο, τα ίδια δικαιούται και η Τουρκία. Λάθος: Ούτε εσείς ούτε η Ελλάδα έχετε καμιά δουλειά στην Κύπρο. Κανένα δικαίωμα δεν έχετε.
Χάσατε κάθε νόμιμο δικαίωμα, όταν έγινε παραβίαση των συμφωνιών ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν παραβιάσατε όσα προβλέπονταν. Καθήστε και σκεφτείτε καλύτερα τούτο: Πώς θα  αποκαταστήσετε τις καταστροφές που προκαλέσατε στην Κύπρο από το 1974 έως σήμερα. Γιατί όπως πάτε, θα χάσετε στο τέλος την υποστήριξη των ΗΠΑ  και της Μεγ. Βρετανίας.
Φιλική συμβουλή: Όσο είναι ακόμη τα πράγματα υπό έλεγχο, μαζέψτε τα και φύγετε από την Κύπρο. Κι ούτε να κοιτάξετε πίσω σας για να μας αποχαιρετήσετε. Ιδιοκτήτες της Κύπρου είμαστε εμείς».
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top