GuidePedia

0
 
Εφ. Ταράφ 8-2-2011
Τρίτη επιχείρηση στην Κύπρο
Μετά τις διαδηλώσεις ενάντια στην Τουρκία στο νησί, ο Ερντογάν που άσκησε κριτική στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της KKTC Έρογλου, συναντήθηκε για δύο ώρες με τον Ταλάτ που είχε στηρίξει το σχέδιο Ανάν. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι δυο τους θα ανατρέψουν τον Έρογλου.Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν, συναντήθηκε με τον τέως πρόεδρο της KKTC Μεχμέτ Αλή Ταλάτ. Μετά από την συνάντηση που έγινε στα γραφεία του κόμματος ΑΚΠ και κράτησε 1 ώρα και 45 λεπτά, και ενώ μετά δεν έγινε ανακοίνωση, γίνονται σχόλια πως πλέον η καρέκλα του προέδρου Έρογλου τρίζει.
Μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ ο Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας Αφρίκα -που βγαίνει στην Βόρεια Κύπρο- και εκπρόσωπος της ου κινήματος Γιασεμί Σενέρ Λεβέντ, είπε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CTP και ο Ερντογάν θεώρησαν ως υπεύθυνο για τα πανό στην διαδήλωση των συνδικάτων τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ντερβίς Έρογλου, και αυτό το είπαν ανοιχτά στις ζωντανές μεταδόσεις αλλά και από το βήμα της βουλής.
Στο στόχαστρο του CTP ο Έρογλου
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως απάντηση στα πανό που ανοίχτηκαν κατά την διαμαρτυρία των συνδικάτων έναντι της Τουρκίας που έγινε στις 28 Ιανουαρίου στην Λευκωσία, είπε : Είναι σημαντικό ότι ακολουθούνε αυτόν το δρόμο αυτοί που θρέφονται από εμάς¨. Μετά από αυτή τη δήλωση η κατάσταση δεν λέει να ηρεμήσει.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινήματος Γιασεμί Σενέρ Λεβέντ που είναι υπεύθυνο για το πανό ¨Σωθήκαμε ; Αϊ σικτίρ¨ που προκάλεσε την σκληρή αντίδραση του Ερντογάν, πίσω από τις κατηγορίες του Ερντογάν ενάντια στον Έρογλου, κρύβεται η αξιωματική αντιπολίτευση του CTP
Κατηγορίες για μυστική συνεργασία
Ο Σενέρ Λεβέντ αναφέρει πως η τοποθέτηση του Ουλκέρ Φαχρί, -ιδρυτικό μέλος της κινήματος Γιασεμί- εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας Έρογλου στην Συμβουλευτική Επιτροπή των διαπραγματεύσεων, προκάλεσε τις κατηγορίες του CTP έναντι του Έρογλου.
Ο Ερντογάν δεν θέλει τον Έρογλου
Με βάση τα λεγόμενα του Λεβέντ, σημαντικό ρόλο στην συνάντηση του Ερντογάν με τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, έπαιξαν οι κατηγορίες που απευθύνει το CTP προς τον Έρογλου και φαίνεται πως ο Ερντογάν δεν θέλει να συνεχίσει ο Έρογλου την προεδρική του θητεία.
Ο Λεβέντ ανέφερε πως καθώς οι προεδρικές εκλογές είναι το 2015, ο μόνος δρόμος για να απαλλαγεί το ΑΚΠ και το CTP από τον Έρογλου, είναι να παραιτηθεί και να γίνουν πρόωρες εκλογές.
Ο Ταλάτ θα εξωθήσει σε πρόωρες εκλογές
Εφημερίδες προσκείμενες στο CTP και στον Ταλάτ, βγαίνουν με τίτλους του τύπου ¨Ο Ερντογάν πέταξε το γάντι στον Έρογλου¨, ενώ με βάση άλλες πληροφορίες που έρχονται από το νησί, ο Ταλάτ μετά την συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν, θα συναντηθεί στο νησί με συλλόγους , συνδικάτα και κόμματα, σφυγμομετρώντας σχετικά με πρόωρες εκλογές.
Μπορεί να διαταχθεί έρευνα
Το CTP και τα άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα στην Βόρεια Κύπρο, δεν βλέπουν θετικά την έκκληση του Ερντογάν για διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τα πανό που ανοίχτηκαν κατά την διαμαρτυρία των συνδικάτων. Γίνονται σχόλια σε πολλές εφημερίδες πως δεν υπάρχει σχετικό άρθρο στον νόμο σχετικά με τέτοιου είδους διαμαρτυρίες. Ο Σενέρ Λεβέντ όμως είπε πως στον Ποινικό κώδικα της KKTC υπάρχει άρθρο που μιλά για ¨διεύρυνση χάσματος μεταξύ KKTC και Τουρκίας¨ και πως πολλές φορές στο παρελθόν, τους έγινε μήνυση με βάση αυτό.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top